Spor

Real Madrid'in web sitesi 8. kez şampiyon oldu

Real Madrid'in web sitesi, arka arkaya sekizinci kez dünyanın en çok ziyaret edilen futbol kulübü sitesi unvanını kazandı.

Abone Ol

Dijital analiz şirketi SimilarWeb'e göre sezon, ayda ortalama 8,9 milyon ziyaretle kapandı. Kulübün sitesi İspanyolca, İngilizce, Fransızca, Almanca, Portekizce, Japonca, Çince ve Arapça olmak üzere sekiz dilde hizmet veriyor.

Ziyaretçi İstatistikleri

Geçen sezon toplam 68 milyon tekil kullanıcıya ulaşan site, önceki sezona göre yüzde 2'lik bir artış gösterdi. Toplam 131 milyondan fazla oturum kaydeden sitenin ziyaretçilerinin yüzde 53,7'sini 18-34 yaş grubundaki kullanıcılar oluşturuyor. Ayrıca, mobil cihazlar üzerinden yapılan ziyaretler sitenin toplam trafiğinin yüzde 78'ini kapsıyor.

Real Madrid'in ardından en çok ziyaret edilen diğer kulüp siteleri ise sırasıyla Liverpool, Manchester United, Arsenal, Bayern Münih, Chelsea, Manchester City, Barcelona, PSG ve Milan oldu.

Real Madrid'in web sitesinde de yayımlanan haberde;

"Kulübün dijital yenilenmesinin bir parçası olarak, Realmadrid.com bu sezon 2014'ten bu yana ilk büyük yeniden tasarımı başlattı. Ortağımız Adobe ile yaptığımız ittifak sayesinde web sitesinin teknolojik dönüşümünü uygulayarak daha fazla güvenlik, istikrar ve esneklik sağladık. Amacımız, hayranlarımıza mümkün olan en iyi ve en tutarlı deneyimi sunmak, mobil cihazlarda ve tüm hayran nesillerinde kullanılabilirliğe odaklanmaktır." açıklaması yapıldı.