Profesyonel futbolcu anlayışınız van Persie mi?

Abone Ol

Beşiktaş ile Fenerbahçe karşılaşmasına ne ad verilir? Derbi değil mi? Ben oynanan bu sözde derbiden hiç bir şey anlamadım. Derbi adını verdiğimiz bu müsabaka da neler yaşandı neler… Hepimiz gördük ve izledik. Şimdi herkesin görüşü aynı olacak diye bir kaide yoktur hayatta. Ama büyük futbolcuların yaptıkları hatalar ve seviyesizlikler maalesef bizi spordan uzaklaştırıyor.

Fenerbahçeli bir taraftara sorsak, Beşiktaş’ta sizi sinir eden ve ortalığı karıştıran futbolcu kim diye, Oğuzhan der. Beşiktaşlılara ve futboldan hiç anlamayan birine sorsak van Persie der. Bana sorarsanız tabi ki hakem ve van Persie. Neden mi böyle düşünüyorum? Hakemin görmediği pozisyonlar var, hatta görmek istemediği pozisyonlar diyeyim ben size. Tosic’i kışkırtan kim oldu; van Persie değil mi? Alper’i kışkırtan kim oldu; Oğuzhan. Buraya kadar anlaşılmayan bir durum yoktur diye düşünüyorum.

Oğuzhan’a, Alper’e ve van Persie’ye sarı kart çıksaydı maçın başında, bu karşılaşma çok farklı biterdi. Bu durumda van Persie seviyesizlik yapmak “zorunda kalmazdı”, tarihe bu şekilde geçmezdi. Sen daha küçücük çocuk, Beşiktaş’ın kaptanı Oğuzhan’la baş edemiyorsun, hareketini Tosic’e yapıyorsun; şimdi sana büyük futbolcusun mu diyelim?

DROGBA’NIN TIRNAĞI OLAMAZ

Galatasaray’ın efsane futbolcusu Drogba böyle bir şey yapsaydı (yapmaz da, diyelim yaptı) medyada ve spor camiasında Drogba’ya ne gözle bakılırdı? Van Persie’ye söylenenler bu durumda Drogba’ya da söylenirdi. Şimdi Drogba’yı neden örnek gösterdim? Drogba bildiğimiz üzere büyük bir futbolcu, spor dünyasında herkes tanır bilir, peki van Persie nasıl biri? O da Drogba gibi bir futbolcu değil mi? Ünlü ve güzel futbol oynayan, ayrıca Müslüman bir futbolcu değil mi? Peki van Persie’nin yaptığı bu seviyesizlik ne demek oluyor? Drogba gibi bir yıldız, kariyeri boyunca böyle bir şey yapmamış, seni onunla aynı klasmanda gördüğüm için merak ediyorum, van Persie neden böyle yaptın?

Senin büyük oyunculuğun bu mu? Tosic’e dirsek atıyorsun, hakem görmüyor, sen yukarı kaçıyorsun, Tosic sinirlenip üstüne geliyor, kafa atıyor sonra Tosic kafa attı diyorsun. Adam kart gördükten sonra el kol hareketi yapıyorsun; takım arkadaşları Tosic’i sakinleştiremiyor. Senin büyük futbolcu değilsin van Persie kardeş. Sen provokatörün tekisin. Hakemi arkana alarak golünü de attın, kırmızı kartı da çıkarttırdın, bir de üstüne dil çıkardın. Bunun gibi bir seviyesizliği Pascal da yapmıştı ve uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Bu Hollandalı neden ceza almıyor arkadaşlar, onu merak ediyorum.

Gördüğünüz gibi yazımın başından sonuna kadar futbola dair hiç bir şey yazamadım; ne çok acı var değil mi? Hakem hataları ve böyle kalitesiz futbolcular olduğu sürece bu ligin tadı çıkmaz, biz de futbol konuşamayız arkadaş.