Dünya

Prag'tan İngiliz turist erkeklerine yasak!

Çekya'nın başkenti Prag, aşırı alkol tüketimi nedeniyle çevreyi rahatsız eden bekarlığa veda turlarını yasakladı. Belediye yetkilileri, kültürsüz ve sarhoş turistlerin yerine daha varlıklı ve saygılı turistleri çekmeyi hedefliyor.

Abone Ol

Prag, yoğun şekilde gerçekleşen bekarlığa veda partileri ve organize içki turlarına karşı sert önlemler alıyor. Belediye Başkan Yardımcısı Zdenek Hrib, yaptığı açıklamada, gece saatlerinde düzenlenen bar turlarının yasaklandığını duyurdu. Bu kararla birlikte, 22.00-06.00 saatleri arasında tur şirketlerinin barlara tur düzenlemeleri engellenecek.

DAHA KÜLTÜRLÜ TURİSTLERİN GELMESİ İSTENİYOR

Belediye yetkililerinden Jiri Pospisil, kısa süreliğine gelip sarhoş olan turistler yerine daha kültürlü ve varlıklı turistlerin şehre gelmesini istediklerini belirtti. Prag Belediyesi, bu etkinliklerin aşırı alkol tüketimini teşvik ettiğini ve toplumda güvensizlik yarattığını ifade etti.

Çek Oteller ve Restoranlar Birliği Başkanı Vaclav Starek, bu kararın yerel halk ve diğer turistler üzerindeki olumsuz etkileri azaltacağını vurguladı. Starek, yasakla birlikte bar turlarına olan talebin düşeceğini ancak bunun işletmelerine zarar vermeyeceğini düşündüklerini söyledi.

BİRA BİSİKLETLERİ YASAKLANDI

Prag’daki bekarlığa veda partileri, özellikle İngiltere’den gelen sarhoş turistlerin yarattığı gürültü ve çevre kirliliği nedeniyle halk arasında uzun zamandır tepki çekiyordu. Benzer şekilde, Amsterdam ve Budapeşte de "bira bisikletlerini" yasaklayarak aşırı alkol tüketimiyle mücadele etmeye başladı.