Gündem

Polise yönelik bıçaklı saldırı: Dün Beyoğlu, bugün Konya!

Dün İstanbul'da yaşanan saldırının ardından bugün Konya'da görev başındaki bir polis memuru bıçaklı saldırıya uğradı. Olayda yaralanan polis hastaneye kaldırıldı. Bakan Yerlikaya, polis memuru Mustafa Topuz'un aldığı 7 bıçak darbesiyle ağır yaralandığı açıkladı.

Loading...

Abone Ol

Beyoğlu'nda yaşanan saldırının ardından, bugün Konya'da bir polis memuru daha bıçaklı saldırıya uğradı. Olay, saat 11.00 sıralarında Konya'nın Selçuklu ilçesi Buhara Mahallesi'nde meydana geldi. Sağlık ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen polis memuru Mustafa Topuz, sinir krizi geçiren şüpheli tarafından sırtından bıçaklanarak ağır yaralandı. Saldırgan, polis memurunun ekip arkadaşı tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

Ailesine de Saldırmıştı

Olay yerine çağrılan polis ekipleri, ailesine de saldırdığı iddia edilen 29 yaşındaki E.K.’yı kontrol altına almak istedi. Ancak şüpheli, görevli polis memurunu arbedede yedi kez bıçakladı. Yaralı polis memuru hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bakan Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, polis memuru Mustafa Topuz'a acil şifalar diledi ve olaya ilişkin üzüntüsünü ifade etti. Yerlikaya, “Emniyet güçlerimiz, her ihbara canları pahasına müdahale etmektedir. Kahraman güvenlik güçlerimizin her birine şükranlarımı sunuyorum,” dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, her iki saldırı da emniyet mensuplarının güvenliği konusunda kamuoyunda endişe yaratmış durumda.