Güncel

PKK/YPG, 14 yaşındaki çocuğu kaçırdı

Her geçen gün zayıflayan silahlı kadrosunu güçlendirmek isteyen PKK, bir çocuğu daha alıkoydu.

Abone Ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) nokta atışı operasyonları nedeniyle zor günlerden geçen terör örgütü PKK/YPG, kadrosunu güçlendirmek için çocukları hedef alıyor.

Eli kanlı terör örgütü, silahlı kadrosu için çocukları kaçırmaya devam ediyor.

PKK/YPG, Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinde işgal ettiği Münbiç ilçesinden bir erkek çocuğunu silahlı kadrosuna katmak için kaçırdı.

14 yaşındaki çocuğu alıkoydular

Teröristlerce kaçırılan çocuğun, 14 yaşındaki S.M. olduğu öğrenildi. Kaçırılan çocukların, aileleriyle iletişim kurmalarına izin verilmiyor. S.M., silahlı eğitim için sözde eğitim kamplarına götürüldü.

Terör örgütü PKK/YPG, yılın başından bu yana Halep, Rakka, Deyrizor ve Haseke illerinde işgal ettiği bölgelerde silahlı kadrosuna katmak için en az 30 çocuğu kaçırdı.

2022'de 1200'den fazla çocuğu kaçırarak silahlı kadrosuna kattı

Birleşmiş Milletler'in (BM) 2022'ye ilişkin "Yıllık Silahlı Çatışmalarda Çocuklar" raporunda, terör örgütü PKK ile Suriye uzantısı SDG ve YPG'nin, 1200'den fazla çocuğu kaçırarak savaşmaya zorladığı açıklanmıştı.

Guterres: Endişeliyim

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, rapordaki değerlendirmesinde şu ifadeyi kullanmıştı:

Çocukların HPG/PKK tarafından asker olarak kullanılmasından son derece endişeliyim.

Onları, çocukları asker olarak ve farklı amaçlar için kullanmayı sonlandırmaya ve saflarındaki tüm çocukları serbest bırakmaya davet ediyorum.