Güncel

PKK yandaşlarının 10 yıl önce katlettiği gençlerin ailelerinin acısı halen taze

Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nda kurban eti dağıtırken vahşice katledilen Ahmet Dakak, Yasin Börü, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un aileleri, evlatlarının acısını ilk günkü gibi yaşıyor.

Abone Ol

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 10 yıl önce Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK yandaşları tarafından katledilen Ahmet Dakak, Yasin Börü, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un aileleri, evlatlarına duydukları özlem ve acıyı hala derinden hissediyor.

Aileler, evlatlarının mezarlarını sık sık ziyaret ederek dua ediyor ve gözyaşı döküyor.

"Her Mezarlığa Gelişimizde Oğlumun Hareketleri Gözümün Önüne Geliyor"

Ahmet Dakak'ın babası Öztekin Dakak, üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen acılarının dinmediğini ifade etti. Gazze'de öldürülen çocukları gördüğünde kendi evladının aklına geldiğini belirten Dakak, o dönemde yaşadıkları vahşeti unutamadığını söyledi.

"Her mezarlığa gelişimizde oğlumun hareketleri gözümün önüne geliyor. Çocuklarımız Allah rızası için belki de onları katledenlerin evine kurban eti götürüyordu ama maalesef çocuklarımızı katlettiler," diyen Dakak, oğlunun bugün yaşasaydı 29 yaşında olacağını ve belki de çocukları olacağını belirtti. Acısını hiçbir zaman unutamayacağını ifade eden Dakak, "100 yıl da geçse bu acıyı unutamayız," dedi.

"Hasan'ın Acısını Hayatta Unutamam"

Hasan Gökguz'un babası Mehmet Gökguz da acısının ilk günkü gibi taze olduğunu belirtti. Gökguz, Hasan'ı morgda gördüğünde her tarafının kanlar içinde olduğunu ve işkence izlerinin hala gözlerinin önünden gitmediğini ifade etti.

"Bu çocukların suçu neydi?" diye soran baba Gökguz, evlatlarının sadece fakirlere et dağıtmak amacıyla yola çıktığını belirterek, "Allah hakkımızı onlara bırakmasın. Bu acı hayatta unutulmaz çünkü evlat acısı çok zordur," dedi.

Bu acılı aileler, çocuklarının hatırasını yaşatmak ve adaletin yerini bulmasını istemeye devam ediyorlar.