Dünya

Pezeşkiyan: Ulusal çıkarlarımızı koruyarak ABD ile anlaşmaya hazırız

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile müzakerelerde ulusal çıkarların ön planda tutulacağını vurgulayarak, "Belirlenen çerçevede ve çıkarlarımızı koruyarak bir anlaşmaya varmaya hazırız" dedi. Pezeşkiyan, ABD'nin İran'la eşit şartlarda müzakere etmemesi durumunda ise yollarına kendi şartlarıyla devam edeceklerini söyledi.

Pezeşkiyan: Ulusal çıkarlarımızı koruyarak ABD ile anlaşmaya hazırız
Abone Ol

Tahran’da düzenlenen bir toplantıda konuşan Pezeşkiyan, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in sözlerini hatırlatarak, “Ne iyimseriz, ne de kötümser. Biz kavga etmek için burada değiliz fakat zorbalığı da kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

MEKTUPLARLA BAŞLAYAN SÜREÇ

İran ile ABD arasındaki diplomatik temaslar, geçtiğimiz ay ABD Başkanı Donald Trump’ın İran lideri Hamaney’e gönderdiği bir mektupla yeniden gündeme gelmişti. İran, bu mesaja Umman üzerinden cevap verirken, iki ülke 12 Nisan’da Umman'da dolaylı görüşmelere başladı.

ROMA VE UMMAN’DA MÜZAKERELER SÜRÜYOR

Görüşmeler 19 Nisan’da Roma’da devam ederken, taraflar sürecin olumlu yönde ilerlediğini duyurdu. İran, 23 Nisan’da uzmanlar düzeyinde teknik toplantılar yapılacağını, 26 Nisan’da ise yine Umman’da dolaylı görüşmelerin sürdürüleceğini açıkladı.