Gündem

Parlamento fitnesine dikkat!

Abone Ol

Erdoğan, “milli iradeye fitne” olarak değerlendirdiği bu tezgâhı bozmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’in ardından ikinci mitingini Kayseri’de yaptı. Erdoğan, Kayseri Valiliği önündeki meydan da toplanan mahşeri kalabalığa hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayserililere FETÖ’nün ve kayıkçı ittifakının diğer akıl hocalarının devreye soktuğu konusunda uyarılarda bulundu.

AK Parti’nin Meclis’teki gücünü azaltıp, kayıkçı ittifakının kaos planı için “Oyumu cumhurbaşkanına vereceğim ama Parlamento’da AK Parti’ye vermeyeceğim” fitnesinin devreye alındığını kaydeden Cumhurbaşkanı, “Böyle bir şeye siz ne diyorsunuz? Böyle bir şey olabilir mi? Bu oyunu da bozmaya var mıyız? Bu oyun, bu tezgah… Kimlerin olduğunu anlıyorsunuz. İnşallah bu münafıklar çetesini 24 Haziran’da hep birlikte yere gömeceğiz” dedi.

“Nerede o aday?”

Erdoğan rakibi Muharrem İnce konusunda da ilk kez yorum yaptı. Kılıçdaroğlu’nun “Ekonomiyi iyi bilecek, kavgacı olmayacak” tarifi ile İnce’nin alakasının bulunmadığının tespitini yapan Cumhurbaşkanı, “Birileri çıkmış diyorlar ya… ‘Cumhurbaşkanı adayı ekonomiyi iyi bilecek.’ Nerede o cumhurbaşkanı? O aday nerede? Yok çatı dediler, pencere dediler. Sonuçta ‘İnce’ siyasette karar kıldılar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na sert mesajlarla yüklendi. Kılıdaroğlu’nun “Afrin’e gitmeyelim” sözünü hatırlatan Erdoğan, terörün üstüne sonuna kadar gidileceğinin sözünü vererek, şunları söyledi:

“Durmayacağız”

“Ana muhalefetin başındaki zat ‘Afrin’e gitmeyin’ diyor. Beyefendi, sen bu ülkenin başında olsaydın, Allah göstermesin, kim bilir şu anda Hatay’da, Kilis’te, Şanlıurfa’da, Gaziantep’te ne olacaktı? Biz ülkemizi taciz eden kim olursa olsun beklemeyiz, üzerine üzerine gideriz. Terör örgütleriyle mücadelemizde en küçük zafiyete asla izin vermeyeceğiz. Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 406 oldu. Bunların anladığı dil neyse o dilden konuşacağız” ifadelerini kullandı.