Dünya

Paris'te sporcular ulaşımdan şikayetçi!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarına katılan sporcuların en muzdarip olduğu konulardan birisi ulaşım. Paris'te metro ve ulaşım konusunda pek çok aksaklık yaşanıyor.

Abone Ol

HİCRET YÜCEL-ÖZEL HABER

Fransa'da milyonlarca turistin Olimpiyat Oyunları kapsamında bulunduğu Paris'te bazı metro seferlerinde aksamalar yaşandı.

Bulundukları yerden müsabakaların yapılacağı yere gidip de kaybolmayan sporcular kendilerini şanslı sayıyor. 20 dakikalık mesafeyi 1-2 saatte gidenler ise bundan dolayı mutluluk duyuyor.

Sorunun en temel sebeplerinden birisinin de yolcuları taşıyan otobüslerin Paris şehrinin dışından gelmesi, şehrin yollarına hâkim olmayıp navigasyon ve gps sistemi ile yollarda kaybolmaları olarak gösteriliyor. Bu durum sporcuları müsabakalar öncesi strese sokmaya neden oluyor.

Üstelik Olimpiyat Oyunlarının açılışından bir gün sonra Olimpiyat stadına giden en önemli hatlardan biri olan ve turistlerin yoğunlukla kullanması beklenen hatlar dahil olmak üzere Fransa’daki 6 metro  tünelde sıkıştı. Söz konusu hat, Olimpiyat Oyunları müsabakalarına gitmek isteyen çok sayıda ziyaretçi ve turist tarafından kullanılıyor.

Fransa'daki yerel ve bölgesel radyo istasyonları ağı France Bleu'nun haberine göre, Paris ve banliyösü Saint-Denis arası ulaşımı sağlayan Paris 13. metro hattındaki seferler, ciddi bir yolcu kazası nedeniyle yerel saat ile 12.52 ve 14.30 arası durdu.

Stada gitmek isteyen binlerce insan istasyonlarda izdihama yol açtı.

 ZİYARETÇİLER EYFEL'İ GÖRMEDEN GİTMEK ZORUNDA KALIYOR

Paris deyince ilk akla gelen şeylerden birisi olan Eyfel Kulesi’ne girişler yasaklandı. Olimpiyatlar yüzünden şuan turistler ve yerli halk dâhil olmak üzere Eyfel Kulesi’nin yanına girilmesi yasaklanmış durumda. İkonik kulenin bir kilometre yakınına yaklaşmak Fransa’da şuan hiç kimse için mümkün olarak görülmüyor. Bu durum özellikle yurtdışından olimpiyat oyunları ve şehri ziyarete gelen turistler ve herkes için hayal kırıklığına neden olduğu belirtildi.

PARİS AŞIRI YÜKÜ KALDIRAMADI

Başkent Paris’te Fransızları şaşırtan şeylerden biri de kısa süreli de olsa meydana gelen elektrik kesintisi oldu. Elektrik kesintisi 15 dakika sürse de halk bu duruma oldukça şaşırdı. Bölgeden aktarılan bilgilere göre jeneratör hatta mumun bile olmadığı şehirde insanlar kesinti boyunca ellerinde akıllı telefonlar ile şehri aydınlatıp işlerini halletmeye çalıştı. Bu durum Paris’te çok nadir meydana gelen bir durum çünkü daha öncesinde bu kadar kalabalık bir organizasyona şahitlik etmeyen şehirde elektrik kesintisi halk için ilk defa gerçekleşen problemlerden biri olarak tarihe geçti.

Ülkenin 7 yıldır hazırlanmış olduğu olimpiyat sürecinde dış dünyadan ve Fransa içinden de pek çok isim olimpiyatlara hazırlıkta ve olimpiyat sırasında yaşanan aksaklıklar sebebi ile Fransa’nın sınıfta kalmış olduğunu ifade ediyor.