Spor

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 3'üncü gün raporu: Türkiye ilk madalyasını aldı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın üçüncü gününün sonunda, Japonya ülkeler sıralamasında liderliğini sürdürüyor. Türkiye, okçuluk branşında kazandığı bronz madalyayla ülkeler sıralamasına girdi.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın üçüncü gününün sonunda, Japonya ülkeler sıralamasında liderliğini sürdürüyor. Toplamda 6 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak zirveye yerleşen Japonya, özellikle artistik cimnastik ve kaykay branşlarındaki üstün performansıyla dikkat çekti.

Ev sahibi Fransa, 5 altın, 8 gümüş ve 3 bronz madalyayla ikinci sırada yer alırken, Çin 5 altın, 5 gümüş ve 2 bronz madalyayla üçüncü sırada bulunuyor. Avustralya ise 5 altın ve 4 gümüş madalyayla dördüncü sıraya geriledi.

Beşinci sırada yer alan Güney Kore, 5 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. En fazla madalya kazanan ülke olan ABD ise, 3 altın, 8 gümüş ve 9 bronz madalya ile toplamda 20 madalya kazandı, ancak altın madalya sayısının az olması sebebiyle altıncı sırada yer aldı.

Türkiye İlk Madalyasını Aldı

Oyunların üçüncü gününde Türkiye, okçuluk branşında kazandığı bronz madalyayla ülkeler sıralamasına girdi. Erkekler klasik yay takım yarışmasında Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış’tan oluşan Türk takımı, Çin'i yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Bu başarı, Türk sporcuların olimpiyatlardaki ilk takım madalyası olarak tarihe geçti.

Türk Sporcuların Diğer Branşlardaki Performansları

  • Voleybol: Kadın Voleybol Takımımız, C grubundaki ilk maçında Hollanda'yı 3-2 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı.
  • Atıcılık: Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan oluşan 10m Havalı Tabanca Karışık Takımı elemelerde birinci olarak finale yükseldi ve madalyayı garantiledi. Oğuzhan Tüzün ise erkekler trap elemelerinde 75 atışta 73 isabet kaydetti.
  • Yüzme: Kuzey Tunçelli, 800m serbest stil elemelerinde genel sıralamada 11. olarak finale katılma şansını kaçırdı.
  • Eskrim: Nisanur Erbil, kadınlar kılıç son 16 turunda Fransız rakibine yenilerek elendi.
  • Yelken: Merve Vatan, kadınlar IQ Foil'de yarışları 20. ve 23. sırada tamamladı.

Yarışmalarda şu ana kadar 36 ülke madalya kazanmış durumda. Bunlardan 17’si altın madalya sahibi oldu. Dördüncü gün yapılacak yarışmalarda toplam 14 altın madalya dağıtılacak.