Spor

Panathinaikos taraftaları Türkleri hedef alan pankart açmıştı! Ergin Ataman, Panathinaikos'tan ayrılacak mı?

Panathinaikos'un Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynadığı hazırlık maçında Yunan taraftarlar, Türkiye'ye işgalci göndermesi yapan pankart açmıştı. Yunan ekibinin Türk başantrenörü Ergin Ataman'ın bu olay sonrası vereceği tepki merak konusu oldu.

Abone Ol

A Milli Basketbol Takımımızı da çalıştıran Ergin Ataman'ın başantrenörlüğünü yaptığı Panathinaikos'un dün oynadığı hazırlık maçında çirkin görüntüler yaşanmıştı.

Milli basketbolcular Cedi Osman ve Ömer Faruk Yurtseven'in yeni transfer olduğu Yunan ekibi, hazırlık maçında Maccabi ile karşılaştı.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan maça açılan çirkin bir pankart damga vurdu. Panathinaikos taraftarları "Türklerden Kanlı Kıbrıs İşgali" yazan bir pankart açtı.

Yaşananlar sonrası Ergin Ataman kendisini oyundan attırdı.

Tecrübeli başantrenörün istifa edip etmeyeceği tartışmaları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Ataman bu konuya açıklık getirdi.

''ÖZÜR DİLEDİLER''

Başarılı başantrenör, konuyla ilgili Haber Global'e yaptığı açıklamada, "Yönetim bu konuda çok kızgın keza Panathinaikos, Avrupa'nın en büyük basketbol kulübü ve her türlü siyasi pankartın, spora siyaset karıştırılmasının karşısında olmuştur. Panathinaikos, kulübün antrenörlüğünü Türk Milli Takım koçuna emanet eden, bu sezon kadrosuna 2 milli oyuncumuzu katan ve Türk halkı ile ilişkileri çok iyi olan bir kulüp. Panathinaikos'un Atina'daki en büyük taraftar grubu Gate-13 de telefonla arayarak bizzat özürlerini iletti ve bu pankartın sadece bir grup Kıbrıs Rumları tarafından habersiz açıldığını iletti." ifadelerini kullandı.