Pakistan, bu olaylarla hiçbir bağlantısının bulunmadığını ve Bangladeş ile olumlu ilişkilerinin devam ettiğini vurguladı. Bangladeş'teki öğrenci protestoları ve şiddet olayları, Başbakan Hasina'nın Hindistan'a gitmesine ve geçici hükümetin kurulmasına neden olmuştu.
Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Hint medyasında yer alan ve eski Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid'in istifasında İslamabad'ın rolü olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mümtaz Zehra Beluç, başkent İslamabad'da düzenlediği basın toplantısında, Hindistan medyasının Pakistan'ı Bangladeş'teki hükümet değişimi sürecine karışmakla suçladığını belirtti. Beluç, Pakistan'ın bu olaylarla herhangi bir bağlantısının bulunmadığını ve Hindistan'ın sıkça Pakistan'ı suçladığını vurguladı. Pakistan'ın Bangladeş ile olumlu ilişkilere sahip olduğunu ve bu ilişkilerin güçlenerek devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, Pakistan halkının Bangladeş halkına desteklerini ve dayanışmalarını sunduğunu belirterek, barışçıl bir çözüm süreci umduklarını ekledi.
Geçtiğimiz temmuz ayında, Bangladeş'te 1971'deki Bağımsızlık Savaşı'nda görev yapan kişilerin çocuklarına kamuda kontenjan ayrılması kararına karşı başlayan öğrenci protestoları, şiddet olaylarına dönüştü. Temmuz sonunda Yüksek Mahkeme kontenjan oranlarını düşürerek protestolara son verdi. Ancak şiddet olaylarının ardından Cemaat-i İslami Partisi ve öğrenci kanadı yasaklandı ve protestocular, adalet talebiyle sokaklara döküldü. Şiddet olayları artarken, Başbakan Şeyh Hasina resmi konutundan ayrılarak Hindistan'a gitmiş, bu sırada konutuna baskın yapılmıştı. Bangladeş Ordu Komutanı General Waker-Uz-Zaman, Hasina'nın istifa ettiğini ve geçici hükümetin kurulacağını açıklamıştı. 8 Ağustos'ta, Nobel ödüllü Muhammed Yunus geçici hükümet başkanı olarak göreve başlamıştı.