Eğitim

ÖZYES ile yerleşen öğrencilerin GSB yurt ve burs/kredi başvuruları başladı

Spor Bilimleri'ne Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) ile yerleşen öğrenciler, 22 Ekim'e kadar GSB yurt ve burs/kredi başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde Spor Bilimleri programlarına Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) ile yerleşen öğrenciler için yurt ve burs/kredi başvurularının başladığını duyurdu. Bakanlık, başvuru sürecinin 22 Ekim Salı günü saat 23.59'da sona ereceğini açıkladı.

ÖZYES sonuçlarının 11 Ekim'de açıklandığı ve öğrencilerin kayıt işlemlerini 21 Ekim'e kadar tamamlayabilecekleri belirtilen açıklamada, yurt barınma ve burs/kredi başvurularının e-Devlet üzerinden yapılacağı ifade edildi.

Başvuru Süreci Hakkında Bilgilendirme

Başvuru sürecinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için, öğrencilerin gerekli belgeleri hazırlayarak başvurularını e-Devlet üzerinden tamamlamaları gerektiği vurgulandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt ve kredi başvurularında öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına başvuru sürelerini dikkatle takip etmeleri gerektiğini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, bu sürecin ardından başvuruların değerlendirilerek yurt, burs ve kredi sonuçlarının duyurulacağını kaydetti.