Gündem

Özkan Uğur aramızdan ayrılalı 1 yıl oldu: Ünlü isimlerden paylaşım

Sanat camiasının usta ismi Özkan Uğur, 8 Temmuz 2023'te aramızdan ayrıldı. 69 yaşındaki Özkan Uğur'un ölümü sanat camiasını büyük bir yasa boğdu. Ölümünün birinci yıl dönümünde sanat camiasından birçok isim usta sanatçıyı andı. Birlikte pek çok iş yaptığı arkadaşı Cem Yılmaz, sosyal medyada yaptığı paylaşımla herkesi hüzünlendirdi.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

Özkan Uğur, sanat camiasının önde gelen bir figürüydü. Üç kez lenf kanserini yenen ancak tekrar kansere yakalanan Uğur, 8 Temmuz 2023'te hayata veda etti. Bu kayıp, sanat dünyasını derinden etkiledi. Ölüm yıl dönümünde, birçok sanatçı ve dostu, usta sanatçıyı anmak için duygusal mesajlar paylaştılar. Özellikle uzun yıllar boyunca birlikte çalıştığı arkadaşı Cem Yılmaz'ın sosyal medyadaki duygusal paylaşımı, herkesi derinden etkiledi ve hüzne boğdu.

CEM YILMAZ'DAN HÜZÜNLENDİREN PAYLAŞIM

Cem Yılmaz, sosyal medya platformu X hesabında Uğur'un fotoğrafını "Kalbimizdesin Özkan abim" ifadesiyle paylaştı.

Cem Yılmaz ve Özkan Uğur, G.O.R.A, Yahşi Batı, Pek Yakında ve Ari v 216 isimli yapımlarda birlikte çalışmışlardı.

ZAFER ALGÖZ: İNSAN UNUTULUNCA ÖLÜR

Zafer Algöz, "ÖZKAN UĞUR’O…. 'İnsan ölünce değil, unutulunca ölür…' derler… Ne kadar doğru… Hiç unutmadık seni Özkan'ım… Ruhun şad, mekanın cennet olsun" ifadelerini kullanarak Instagram hesabından usta ismin fotoğrafını paylaştı.

MELEK BAYSAL: 365 GÜNDÜR HER GECE GÜLLERİN İÇİNDE GÜL BİZE

Usta oyuncu Melek Baykal ise; "Sen gideli bir yıl oldu… Bize bir asır gibi geldi Koca bir ömrü birkaç fotoğrafa sığdırmak ne acı Yerin o kadar büyük ki kalbimizde hala yasın tutuyoruz 365 gündür her gün her gece Güllerin içinde ‘GÜL BİZE. Canım Özkan’ım…" ifadelerine yer verdi. 



CAN YILMAZ: 365 GÜN SENİ HATIRLADIK

Can Yılmaz ise paylaşımında; "365 gün geçti, 365 gün seni hatırladık. Mekanın Cennet olsun Özkan abi…" sözlerini kullandı.



ÖZKAN UĞUR KİMDİR?

Özkan Uğur, 1953'te İstanbul'da doğdu ve müzik kariyerine Kaygısızlar ile başladı. Daha sonra Barış Manço'nun Kurtalan Ekspres grubunda çaldı ve MFÖ'de önemli bir üye oldu. MFÖ ile başarı yakaladı, Eurovision'a katıldı. Uğur, bas gitar çalmanın yanı sıra vokal yetenekleriyle de dikkat çekti ve birçok şarkıya besteci olarak katkıda bulundu. MFÖ'de "Lay Lili Lili Lay", "Mecburen", "No Problem", "New York Sokaklarında" gibi parçalarıyla tanınmaktadır.

Özkan Uğur, solo kariyerinde "Maksat Muhabbet Olsun" ve "Olduramadım" adlı şarkılarını yayınladı. Müzisyen ve vokal olarak birçok sanatçının albümlerinde yer aldı. Bas gitar çalmada yetenekli olan Uğur, oyunculuk kariyerinde de başarılı işlere imza attı. Ayrıca aile hayatında "Alişan" adında bir oğlu var. 2010'da lenf kanserine yakalanan sanatçı, 2023'te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.