Eğitim

ÖSYM duyurdu: YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Kurumu (ÖSYM) 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Adaylar, sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenebilirler. Kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Abone Ol

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemleri tamamlandı. Yerleştirme sonuçları, bugün saat 10.10 itibarıyla ÖSYM tarafından açıklandı.

SONUÇLAR ÖSYM RESMİ SİTESİNDE

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numarası ve şifresiyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirler. Bu yıl da Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

KAYIT TARİHLERİ BELLİ OLDU

Bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler. Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar için ise bu işlemler 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

Kayıt işlemleri için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar ise üniversiteleri tarafından duyurulan belgeler ve tarihler doğrultusunda işlemlerini tamamlayacaklar.