Gündem

ÖSO’ya saldır PKK’yı koru!

Abone Ol

Sabri İşbilen/Analiz Haber

Şanlı Türk Ordusu’nun, Akdeniz’e inmesi planlanan terör koridoru, Suriye ve Irak sınırına ABD tarafından konuşlandırılacak terör ordusunun bozguna uğratmasına karşı çıkan, ancak Zeytin Dalı Harekâtı’nın fiilen başlamasının ardından bir anda söylem değiştirip “Destek” açıklamaları yapan CHP, şeytani planını devreye soktu. 5 bin TIR ve 2 bin uçak dolusu silah verdiği taşeronuna yapılan operasyonu engellemeyen ABD’nin, Afrin operasyonu için “DAEŞ ile mücadele sekteye uğrayabilir” çıkışı sonrası CHP de kendine biçilen rolü oynamaya başladı.

İftira silsilesi

Milletten korktuğu için vatan uğruna canını ortaya Kahraman Mehmetçik’e sesini çıkaramayan CHP, TSK’nın emrinde PKK’ya karşı mücadele veren Özgür Suriye Ordusu’nu hedef aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, tamamı Suriye halkından oluşan Türkiye’yi korumak için kanını döken ÖSO’yu terörize ederek, şu alçak sözleri sarf etti: “Suriye’deki grupların hepsinin kaynağı El-Kaide’dir. Benden daha iyi kimse bunu bilemez.”

Şeytani plan

Yılmaz’ın sözleri büyük tepki çekerken CHP algı operasyonuna devam etti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ÖSO’yu DAEŞ ile bağdaştırmasının yanı sıra, Türkiye’nin başına bela olacak terör örgütü gibi lanse ederek, akıl tutulması yaşatan şu iftiraları attı:

“ÖSO budur. ÖSO ile iş tutuyorsunuz; dikkat edin, siyasi, stratejik hata yapmayın. Yarın yeni terör örgütleriyle uğraşmak zorunda kalmayalım.”

CHP’nin Türkiye için kendilerinden daha fazla çalışan Özgür Suriye Ordusu’nu karalamasının arka planı da deşifre oldu.

CHP’nin ABD’nin “Kısa sürsün” küstahlığıyla Afrin’in ötesine geçmesini istemediği, Zeytin Dalı Harekâtı’nı durdurmak için ÖSO’ya karşı karalama kampanyalarını sürdürüp, Türkiye’yi tıpkı alçak FETÖ’cü hainler gibi DAEŞ’e destek veren, terörü besleyen ülke gibi göstermeye çalıştığı belirlendi. Diğer yandan YPG’ye “Terör örgütü değil” diyen Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının, Türkiye için uğraşan ÖSO’yu hedef seçmesi kimseyi şaşırtmadı.