Gündem

Osmaniye'de inşa edilen köy evlerinde yaşam başladı

Depremden etkilenen vatandaşlar, TOKİ tarafından inşa edilen köy tipi afet konutlarında yaşamaya başladı. Depremzedeler, kışı yeni yuvalarında geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Abone Ol

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan köy tipi afet konutlarına yerleşmeye başladı. Evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler, yeni yuvalarında güvenli bir kış geçirecek olmanın sevincini yaşıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın öncülüğünde inşa edilen bu konutlar, depremzedeler için yeni bir başlangıç oldu.

Topraktepe Köyü’nde Yaşam Başladı

Topraktepe köyünde inşa edilen 140 metrekarelik 53 müstakil evin 31’inin yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Kalan 22 evin de en kısa sürede tamamlanarak depremzedelere teslim edilmesi için çalışmalar devam ediyor. Yeni evlerine taşınan aileler, konteyner yaşamından kurtuldukları için büyük bir rahatlama hissediyor.

"Evimiz Güzel, Çok Mutluyuz"

Depremzedelerden Mehmet Üstünel, depremde evinin ağır hasar görmesi nedeniyle uzun süre konteynerde yaşadığını belirterek, "Evimiz güzel, çok memnunuz. Konteynerde yaşamak zorunda kaldık, ama artık sıcak bir yuvamız var, çok mutluyuz" dedi. Eşi Hatice Üstünel ise, zor günleri geride bıraktıklarını ve huzurlu olduklarını ifade ederek, devlete teşekkür etti.

Yeni Doğan Kızlarıyla Yeni Yuva

Depremde evleri ağır hasar gören Gazi ve Betül Çalış çifti ise, geçen ay doğan bebekleri Aden’i yeni evlerinde büyütecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. Anne Betül Çalış, kızlarının deprem korkusuyla uyumakta zorluk çektiğini ve zor günler geçirdiklerini belirterek, "Kızlarım uzun süre deprem korkusundan uyuyamadı, geceleri uyanıp ağladı. Kötü zamanlar geçirdik ama devletimiz sağ olsun hemen evlerimizi yapmaya başladı. O sırada hamile olduğumu öğrendim. Geçen ay 5'inci kızım Aden'im dünyaya geldi. Yeni çocuk ve ev aynı anda oldu. Onun şansıyla evimize taşındık. Şu an çok rahatız. Çocuklarım artık güvendeler, korkmuyorlar. Allah devletimizden, Cumhurbaşkanı'mızdan razı olsun, evimizi hemen yaptı ve teslim etti. Evimiz güzel, mutluyuz. Çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.