Sağlık

Örümcek zehrinden geliştirilen kalp krizi ilaçları insan deneylerine geçiyor

Avustralya'nın Queensland Üniversitesi, huni yuvalı örümceklerin zehrinden elde edilen kalp krizi ilacının insan üzerindeki klinik testlerine başlayacağını duyurdu.

Abone Ol

Queensland Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, kalp krizi tedavisine yönelik geliştirdikleri ve huni yuvalı örümceklerin zehrinden elde edilen ilacın insanlar üzerindeki klinik deneylerine geçileceğini açıkladı.

Açıklamada, dünyanın en zehirli örümcek türlerinden biri olan huni yuvalı örümcekten elde edilen ilacın içeriğinde bulunan "Hi1a" isimli peptitin, kalp krizi sırasında hasarı önleme ve nakledilen kalbi koruma potansiyeline sahip olduğu belirtildi.

İlacın insan denemelerine geçişi, Tıbbi Araştırma Gelecek Fonu'ndan (MRFF) sağlanan yaklaşık 12 milyon dolarlık destekle mümkün oldu. 

Yaklaşık 4 yıl sürecek klinik deneylerin, ilacın etkinliğini belirlemede önemli bir rol oynayacağı vurgulandı. Araştırmacılar, "İlaç başarılı olursa, hastaların hayatta kalma şansını artırmanın yanı sıra yaşam kalitelerini de yükseltecek ve sağlık hizmetleri maliyetlerini önemli ölçüde düşürecektir." ifadesini kullandı.