Gündem

Orgeneral Akar’dan İdlib açıklaması: Ateşkesi sağlama çalışmalarımız sürüyor

Abone Ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ateş gücünün gösterildiği Ateş Serbest-2017 faaliyetinin “Seçkin Gözlemci Günü”nün sonundaki konuşmasında, Kara Kuvvetleri Komutanlığının gelişen ateş gücüne dikkati çekti. Son dönemdeki çalışmalarla bu gücün daha da artığını vurgulayan Orgeneral Akar, “Yerli ve milli imkanlarla elde ettiğimiz silah ve mühimmat sayesinde her geçen gün caydırıcığını artırmaktadır Kara Kuvvetlerimizin, yaptığı bu çalışmalar.” diye konuştu.

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu

Operasyonların son terörist öldürülene kadar devam edeceğini belirterek, terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Orgeneral Akar, şunları kaydetti:

“Türk Silahlı Kuvvetleri yasalarla kendisine tebliğ edilen görevleri asil milletimizin engin sevgisi ve sarsılmaz güveninden aldığı güçle dün olduğu gibi bugün de yarın da aynı azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam etmektedir, edecektir. Mazisi şan ve şerefle dolu ordumuz, belirsizlik, risk ve tehditlerin yoğunlaştığı coğrafyamızda Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenlik ve bağımsızlığını, asil milletimizin huzur ve güvenliğini hedef alan her türlü tehdit ve tehlikeye karşı kutsal vatan topraklarını milletinin emrinde canı ve kanı pahasına korumaya devam edecektir. Bölgemizde yaşanan gelişmeler, meydana gelen olaylar güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olmamızı zaruret haline getirmektedir. Son dönemde devletimizin bekası, milletimizin egemenlik ve bağımsızlığıyla ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğrunda yürütülen teröristle mücadele harekatında TSK, jandarma, polis ve güvenlik korucularımızla omuz omuza gerçekleştirdikleri operasyonlarda büyük cesaret ve kahramanlık örnekleri sergilemektedir. Faaliyetlerimiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir.”

Irak’ın kuzeyinde düzenlenen referandum

Irak’ın kuzeyinde Barzani yönetimi tarafından düzenlenen illegal referandum hakkında açıklamalarda bulunan Orgeneral Akar, “Irak’ın kuzeyinde ülkemizin ve bölgemizin istikrar ve güvenliğini yakından ilgilendiren gayrimeşru bir referandum yapılmıştır. Bu husus yakından takip edilmekte olup bundan kaynaklanan önemli güvenlik tehdidine karşı gerekli çalışmalar yürütülmekte ve gereken tüm tedbirler alınmaktadır.” dedi.

“Ateşkesi sağlama çalışmaları sürüyor”

Orgeneral Akar, TSK’nın İdlib’de güvenli bölge oluşturma amacıyla gerçekleştirdiği intikal hakkında, “Ülkemizin ve bölgemizin güvenliği için Suriye’nin kuzeyinde alınan tedbirlere ilaveten Astana görüşmelerinde sağlanan uzlaşma çerçevesinde şimdi de İdlib’de güvenli bir alan oluşturma, ateşkesi sağlama ve sürdürme çalışmalarımız devam etmektedir.” açıklamasını yaptı.

15 Temmuz işgal girişimi

15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen, 249 şehit ve 2196 vatandaşımızın yaralandığı hain işgal girişimine yönelik açıklamalarda bulunan Akar, “15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra temizlenen ve temizlendikçe daha da güçlenen Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti devletinin hak ve menfaatleriyle asil milletimizin güvenlik ve huzurunu sağlamak maksadıyla çalışmalarını ‘ölürsek şehit, kalırsak gazi’ anlayışı içinde dün olduğu gibi bugün de aynı azim ve kararlılıkla sürdürmektedir, sürdürmeye devam edecektir.” şeklinde konuştu.