Gündem

“Onlarca renk, yüzlerce kültür Dünya 5’ten büyüktür”

Abone Ol

Atakan Irmak/İstanbul

Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşmaları tanıtım toplantısında konuşan UDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bolat, 1 Nisan’da başlayacak etkinliklerin, 12 Mayıs’ta Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek final programıyla sona ereceğini ifade etti. Türkiye’de 115 bin uluslararası öğrenci bulunduğunu, bunlardan 35 binini federasyon çatısı altında topladıklarını bildiren Bolat, “Öğrencilerle yıl içerisinde çeşitli etkinlikler yaparak hem Türkiye’nin tanıtılması hem de yurt dışında Türkiye’nin imajını güçlendirmek için gayret ediyoruz. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları’nı da Türkiye’yi tanıtmak kapsamında değerlendiriyoruz. Türk milletinin de misafir öğrencileri ve onların ülkelerini tanımalarını, Türkiye’yi tanıtmanın bir parçası olarak görüyoruz” dedi.

KADİM GELENEĞİ SÜRDÜRÜYORUZ

Bolat, “UDEF olarak bizleri buradaki mihmandarı olarak görmek isteyen öğrencilere ev sahipliği yaparak bu kadim geleneğimizi sürdürüyor, gönül köprülerini kurmaya daha ilk sözden başlıyoruz. Onlara ‘yabancı’ değil ‘misafir’ öğrenci diyoruz” diye konuştu.

FETÖ’cülerin Türkiye aleyhine kara propaganda yürüttüğünü de hatırlatan Bolat, şunları kaydetti:

“FETÖ, Türkiye’ye öğrenci gelişlerini engellemeye çalışıyor. Biz STK olarak iki yıldır Uluslararası Öğrenci Buluşmaları’nı ülkelere yayıyoruz çünkü oralardan Türkiye’ye gelmek isteyenlere FETÖ dışında yollar olduğunu göstermek istiyoruz. Daha çok öğrenciye ulaşmak ve onlara doğru bilgiyi vermek için ağırlığımızı yurt dışına verdik. Yurt dışındaki öğrencilerimizden, oralarda bulunan STK’lardan bilgi alıyoruz; ‘Türkiye’ye gitmeyin, Türkiye’de okumayın, Türkiye güvenli değil’ şeklinde kara propaganda yapıyorlar. Biz öğrenci buluşmalarını o ülkelere taşıyarak Türkiye’nin büyük, güçlü, güvenli bir ülke olduğunu, eğitimin artık daha kaliteli verildiğini anlatıp gelecek öğrenci sayısını artırmak istiyoruz.”