Spor

Önce Çekya! Kağıt kalem elde 2. olursak kim, 3. olursak kimle oynayacağız?

A Milli takımımız EURO 2024'te kader maçına çıkıyor. Milli takımız grupta bugün Çekya ile oynayacak. Peki yoluna hangi sonuçlarla devam edecek, hangi sonuçlarla kimle karşılaşacak? Yoksa elenecek miyiz? İşte ihtimaller...

Abone Ol

Nusret Odabaş / Muhabir

Milli takımızın Çekya maçında alacağı sonuca göre turnuvadaki geleceği netleşecek.  Türkiye kader maçında Çekya ile karşılaşırken gruptan çıkmayı garantileyen Portekiz ise son sıradaki Gürcistan ile karşı karşıya gelecek.

PUAN DURUMU

1-) Portekiz | 6 puan, +4 averaj
2-) Türkiye | 3 puan, -1 averaj
3-) Çekya | 1 puan, -1 averaj
4-) Gürcistan | 1 puan, -2 averaj

2. Mİ, YOKSA 3. MÜ ÇIKACAĞIZ? YOKSA ELENECEĞİZ Mİ?

Milli takımızın Çekya karşısında quan alması durumunda yani maçın berabere bitmesi durumunda 2. sıradaki yerini koruyacak ve bir üst tura çıkacak. Türkiye'nin gruptan lider çıkma şansı Portekiz'e kaybederek bitmişti. Peki Çekya maçını kaybedersek ne olur? Yani Çekya'ya yenilirsek. Bir kere Çekya'nın maçı kaybetmesi durumunda Çekya Almanya'ya veda edecek.

EĞER KAYBEDERSEK KAĞIT KALEM ELDE AVERAJ HESAPLARI

Milli takımızın Çekya maçında sahadan mağlup ayrılması durumunda grubunu 3. sırada tamamlayacak ve diğer maçlara gözünü çevirecek. Çekya'ya en kötü ihtimalle 2 farklı yenilmemiz durumunda gruptan çıkma şansımız en iyi 3. olarak devam edecek. Eğer farklı mağlubiyetimiz 3 olursa Almanya'ya veda edeceğiz. Futbol bir mucizeler oyunu. Gruptaki son maçlarda şimdiden 16 bileti alan Portekiz'i Gürcistan yenerse biz de Çekya'ya 3 farklı kaybedersek Türkiye grup aşamasında elenecek. 

Milli takımızın Çekya ile berabere kalır, Gürcistan Portekiz'i yenerse bu kez Gürcistan potaya girecek ve en iyi 3.ler arasına adını yazdıracak.

PEKİ YA MUHTEMEL RAKİPLERİMİZ KİM OLACAK?

A Milli futbol takımızın grubu ikinci bitirmesi halinde Avusturya'nın rakibi olacak. Eğer 3. olursak ise son 16 turunda İspanya ve İngiltere ile kozlarımızı paylaşacağız.