Gündem

Omuz atma cinayetinde tüm sanıklar serbest bırakıldı: 3 hakim ve 1 savcı açığa alındı.

İzmir'in Urla ilçesindeki bir markette çıkan tartışmada Semih Kenan Köse'yi bıçakla öldürmekten suçlanan üç kişiden sonuncusu tahliye edildi. Ancak, ağır ceza mahkemesi başkanı, iki üye hakim ve duruşma savcısı HSK kararıyla açığa alındı. Tahliye edilen kişi ise yeniden tutuklandı.

Abone Ol

Olay, 15 Ekim 2023'te saat 19.30 civarında Altıntaş Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinde meydana geldi.

Müteahhit Semih Köse (30) ile emlakçı S.B. arasında omuz atma nedeniyle tartışma çıkmış, bu tartışma kavgaya dönüşmüştü. Semih Köse, elindeki alkol şişesini kırıp Sercan B.'nin üzerine doğru koşunca, Sercan B. onu bıçakla yaraladı. Polisin ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği olayda, gözaltına alınan kardeşler Sercan B., Serkan B. ve Taylan B., adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

MAHKEME BAŞKANLARI VE HAKİMLER AÇIĞA ALINDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, üç kardeşe "iştirak halinde kasten öldürme" suçundan müebbet hapis talebiyle dava açtı. Önceki duruşmalarda Serkan B. ve Taylan B. tahliye edilmiş, 17 Eylül'de Sercan B. de tahliye edilmişti. HSK, tahliye kararını veren mahkeme başkanı ve hakimleri açığa aldı.

ŞÜPHELİ YENİDEN TUTUKLANDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine, Sercan B. için yeniden tutuklama kararı çıkarıldı. Cinayet şüphelisi Sercan B., polis tarafından yakalanarak adliyeye sevk edilip tekrar tutuklandı.