Gündem

Okul sevisi ücretleri ne kadar oldu? Hangi ilde okul servislerine zam geldi?

Türkiye'de milyonlarca öğrencinin kullandığı servis ücretlerine Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu okul servislerinin 2024-2025 yılına ait fiyat listesini güncelledi. Peki, Okul sevisi ücretleri ne kadar oldu? Hangi ilde okul servislerine zam geldi?

Abone Ol

Okul sevisi ücretleri ne kadar oldu? Hangi ilde okul servislerine zam geldi?  Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun güncellediği fiyat listesi belli oldu. Pek çok vatandaş ise yeni fiyatların ne kadar olduğunu arama motorlarında araştırma başladı. İşte konuya dair detayları sizler için derledik... 

OKUL SEVİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Okul servisi ücretleri, yeni yapılan zamla birlikte %40 oranında arttı. Okulların açılmasına az bir zaman kala açıklanan yeni tarifeye göre, 0-3 kilometre arasındaki en kısa mesafe için yıllık ücret 16 bin 745 TL, 10-15 kilometre arasındaki en uzun mesafe için ise 24 bin 810 TL olarak belirlendi.

Bu mesafenin üzerindeki her kilometre için ek olarak 550 TL ödenmesi gerekiyor. Şubat ayında yapılan son artışla kıyaslandığında, bu yeni zamla birlikte okul servisi ücretlerinde belirgin bir yükseliş yaşandı.

HANGİ İLDE OKUL SERVİSLERİNE ZAM GELDİ?

Okulların açılmasına kısa zaman kala Ankara'da servis ücretleri açıklandı. Ankara'daki okul servisi ücretlerine %40 oranında zam yapıldı.