Spor

Okan Buruk, Fenerbahçe'yi nasıl yendiklerini açıkladı! ''Analizlerimiz birebir aynı çıktı''

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bu sezon deplasmanda 3-1 mağlup ettikleri Fenerbahçe'yi nasıl yendiklerini açıkladı.

Abone Ol

Süper Lig'de son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray, 8 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik alarak milli araya da lider girdi.

Sarı-kırmızılı takım ile 3. sezonuna giren teknik direktör Okan Buruk, TV 100'de katıldığı programda 21 Eylül'de oynanan maçta Kadıköy'de Fenerbahçe'yi nasıl mağlup ettiklerini açıkladı.

''BİZE BASKI YAPMAYACAKLARINI BİLİYORDUK''

Fenerbahçe'yi maç öncesinde iyi analiz ettiklerini vurgulayan deneyimli teknik adam, "Biz kimle oynarsak oynayalım rakip analizinde topa sahipken ne yapıyor, aut atışında ne yapıyor, pozisyonel oyunda ne yapıyor, nerede risk alıyor, artıları eksileri görerek tahmin ederek başlıyorsunuz. En-Nesyri ile başlamıştı bir hafta önce ama bence bize karşı Dzeko ile başlayacaktı. Dzekolu oyunda ön baskıyı daha iyi yapan bir takım. Bağlantı oyununu çok iyi yapıyor Dzeko, bence bizim maçta da çok iyi yaptı. Fenerbahçe, bir önceki Kasımpaşa maçıyla aynı başladı bize karşı. Kendi oyun içi düşüncelerimiz oldu. Analizlerimiz birebir aynı çıktı. Fenerbahçe, Alanyaspor maçında adam adama baskı yaptı. Bize karşı yapmayacağını tahmin etmiştik. Bize karşı Alanyaspor daha farklı oyun kurdu. Fenerbahçe beklediğimiz gibi çıktı. Bizi şaşırtmadı. Oyun içi değişiklikler de aşağı yukarı benzerdi. En önemlisi birinci golü bizim atmamızdı. İkinci golü de atınca maçı bitirdik." ifadelerini kullandı.

''MOURINHO HEPİMİZ İÇİN MOTİVASYON''

Derbilerde başarılı bir garfikleri olduğunu vurgulayan Buruk, "Bir maça rakip teknik adama bakarak hazırlanmıyor musunuz maça. Kendi işimize odaklanıyoruz. Fenerbahçe - Galatasaray çok önemli bir derbi. Rakibin hocası dünya çapında biri olması hepimiz için motivasyon. Şampiyonluğu, maçı ona karşı kazanmak çok önemli bir motivasyon. Çok önemli, değerli bir teknik adam. İşin en nirvanası, en üstü deplasmanda Fenerbahçe'yi yenmek. Rakip kulübede kim olursa olsun, onun çok üstüne çıkıyor. Ekstra motivasyon olmuyor. Bu maçlar zaten ekstra motivasyon. Biz bu maça çıkarken psikolojik olarak hazırlıyoruz. Bu maçlara hiç kasarak çıkmıyoruz. Kadıköy'de 2 galibiyet ve 1 beraberliğim var. Benim için önemli. Geçen sene içeride Fenerbahçe'ye ve deplasmanda Beşiktaş'a kaybettik. Derbilerde iyiyiz genel olarak. Oralarda kazanmak önemli." sözlerini sarf etti.