Gündem

OHAL teröristlerden başkasını etkilemedi

Abone Ol

Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nce (YASED) 15 Temmuz’un yıl dönümüne ilişkin düzenlenen Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı’nda iş dünyasına hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz milli mücadele kaçağı Kılıçdaroğlu’nun “Darbe” dediği, Batı’nın ise karalama kampanyası yürüttüğü OHAL’e yönelik önemli mesajlar verdi.

“Huzura kavuştuk”

20 Temmuz’da ilan edilen OHAL’in terörle mücadelede hayati rol oynadığını, FETÖ ve PKK’ya büyük darbeler vurulduğunu, bu sayede de güvenliğin sağlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’ye can suyu olan Batı’ya karşı çıkarak, “Bu OHAL olmamış olsaydı bu kadar rahat, huzurlu olarak bu adımlar atılamazdı. OHAL’in sınırlarını da Batılılar’ın çizmiş olduğu çizgiler içerisinde belirlemeyiz, onun sınırlarını biz belirleriz.

“amaç terörle mücadele”

Bu millet bize bu yetkiyi vermiştir, milletimizin verdiği yetkiyle de olağanüstü hali biz iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz” dedi ve itirazlara şu şekilde cevap verdi:

“Olağanüstü hal uygulamasının sadece terörle mücadeleyle sınırlı olduğunu en iyi sizlerin biliyor olması gerekir.

“mağduriyet tiyatrosuna aldanmayın”

Ne kendi vatandaşlarımızdan ne de uluslararası yatırımcılardan herhangi birinin olağanüstü hal uygulamaları sebebiyle mağduriyet yaşaması söz konusu değildir.

Olağanüstü hali bahane ederek Türkiye’nin büyümesinin, gelişmesinin, ilerlemesinin önüne takoz koyan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız…”