Niyeti halis olmayanlar hep açığa çıkacak!

Abone Ol

Muhalefeti destekleyince her açıdan entelektüel bir insan olduğunu zanneden ve bunu her alanda öyle lanse etmeyi başaran bir kitle var karşımızda. Bundan dolayı ki muhalefetin yaptığı yanlışları söylediğinizde kulak tıkarcasına sizi yandaş veya yalaka olarak suçlayabilme hızını ses hızından daha çabuk bir şekilde dile getirebiliyorlar.

İktidarı destekleyen herkese istisnasız yalaka diyerek etiketlemek işin en kolay yönü. Ama bu durum bir nevi de çaresizliğin çok net ifadesi. Türkiye’de seçmen sayısının yarısına yakının bir partiye oy vermesini yalakalık olarak resmetmek çok sığ bir düşüncenin varlığını gözler önüne serdiği gibi tahammülsüzlüklerinin de en açık resmî. 

Nasıl olabilir de ülkede seçmen sayısının yarısı bir partiden menfaat edinebilir diye düşünemeyen zihniyetin başka argümanlar geliştirmemesi ve iktidara oy verenleri sürü psikolojisi ile nitelendirmesi aslen Türkiye milletinin kutuplaşmasının en temel sebebi. Lakin bunu fark edecek idrakten bir hayli yoksunlar.  

Buna karşın iktidara oy veren insanların ‘siz nasıl olurda Kandil’in desteklediği bir parti ile bir araya gelirsiniz?’ söylemini ise bilindik klişelerle geçiştiriyorlar. Karşı fikir olarak ortaya koydukları tek argüman; bir zamanlar megri megri türküsünü söyleyerek davul zurna ile kandildekileri siz karşıladınız ifadesi.

Barış olsun diye hükümetin uzattığı ele o dönem muhalefet partisinin  ve dönemin sözde entelektüellerin ‘siz nasıl olurda Ak Parti’nin barış teklifini kabul edersiniz? Onlara nasıl inanırsınız?’  diye kandili yol yolak ettiklerini hatırlatmaya gerek yok!

Yani o dönemde hükümet barış isterken siz istemiyordunuz ve Kandil’i kışkırtıyordunuz dersek söyleyecekleri pek bir şey de yok.

Peki “Siz neden şu an Kandil’in direktiflerine karşı sessizsiniz” sorusunun cevabı ise çok net;  sadece Erdoğan düşmanlığı. Barışla, Kürt vatandaşlarının yaşam politikaları ile alakası yok!

Anadolu’da çok iyi bilinen bir ifade var; niyet hayır, akıbet hayır! (Niyet halis ise akıbet halis olur ) Ortada da şöyle bir gerçek var; niyeti halis olanlar ile niyeti halis olmayanların mücadelesi hep sürecek. Ama niyeti halis olanlar hep kazanırken niyeti halis olmayanlar hep açığa çıkacak.