Kültür Sanat

Nevşehir Kültür Yolu Festivali sona erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Nevşehir Kültür Yolu Festivali" sona erdi.

Abone Ol

Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin yedinci durağı olarak 3 Ağustos'ta başlayan etkinlikler, Nevşehir'de tamamlandı. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Kapadokya'nın çeşitli noktalarında gerçekleştirilen festivalde, konserler, sergiler, atölye çalışmaları, söyleşiler, gastronomi sunumları ve figürlü sıcak hava balonlarının gösteri uçuşları gibi etkinlikler yer aldı.

Festivalin son gününde Avanos ilçesindeki festival alanında çocuklar bale ve drama gösterilerini izleyip, oyun gruplarında eğlendi. Ayrıca langırt, ok atma ve tırmanış etkinliklerine katıldılar. Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyündeki Oyuncak Bebek Müzesi'nde ziyaretçiler bebek yapımına ilişkin atölye çalışmasına katılırken, Avanos'taki atölyelerde çanak yapımını deneme fırsatı buldular.

Sanatseverler, Nevşehir Meryem Ana Kilisesi'nde Refik Anadol'un "Mercan Rüyaları" adlı dijital eserini izlerken, Güray Müze'de açılan Sabri Berkel Resim Sergisi'ni gezdiler.

Festivalin son programında ise Göreme beldesinde sahne alan Haluk Levent, hayranlarına sevilen şarkılarını seslendirdi.

Türkiye Kültür Yolu Festivali, 17-25 Ağustos tarihleri arasında Erzurum'da devam edecek. Bu yıl 16 şehirde düzenlenen festival, sonraki duraklarda Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, İstanbul, Diyarbakır, İzmir ve Antalya'da da gerçekleştirilecek.