Dünya

Netanyahu'dan Birleşmiş Milletler'e UNIFIL tehdidi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan'ın güneyindeki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) askerlerinin çekilmesi gerektiğini söyleyerek UNIFIL'e yönelik tehditkar açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayımladığı video mesajında, İsrail ordusunun Lübnan’daki UNIFIL tesislerine yönelik saldırılarını savundu. Netanyahu, UNIFIL'in Hizbullah tarafından siper olarak kullanıldığını iddia ederek, güçlerin güneye çekilmesi gerektiğini vurguladı. İsrail'in, UNIFIL'e kasıtlı saldırıda bulunduğu iddialarını reddeden Netanyahu, UNIFIL'in İsrail'in taleplerine kulak vermesini gerektiğini söyledi.

İsrail, UNIFIL'i Hedef Aldı

Son dönemde İsrail’in UNIFIL hedeflerine yönelik saldırıları endişe yaratırken, pek çok ülke bu eylemleri durdurması için İsrail’e çağrıda bulundu. UNIFIL, İsrail ordusunun bir gözlem kulesine saldırısı sonucu iki askerin yaralandığını açıklamıştı.

8 Ekim'den Bu Yana  2 Bin 309 Kişi Öldü

Lübnan'daki son saldırılarda ise binlerce kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in Lübnan'daki saldırılarında 8 Ekim'den bu yana 2 bin 309 kişi yaşamını yitirdi, yüz binlerce kişi ise yerinden edildi.