Gündem

Narin 6 gündür kayıp! 11 bin dönüm alanda arandı, 130 kişinin ifadesi alındı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 6. gününde devam ediyor.

Abone Ol

Narin, Kur'an kursuna gitmek üzere evinden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmedi. Ailesi, kendi imkanlarıyla başlattığı arama çalışmalarından sonuç alamayınca, akşam saatlerinde jandarmaya kayıp ihbarında bulundu.

Olayın ardından bölgeye Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, jandarma özel harekat timleri, JASAT, istihbarat şube ve diğer arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Bugüne kadar toplamda 12 bin 550 araç sorgulandı, 130 kişinin ifadesi alındı ve 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Yol kenarında çocuk terliği bulundu

Arama çalışmaları sırasında, 22 Ağustos'ta yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Terlik, Narin'in anne ve babasına gösterildi; ancak aile, terlik numarasının kızlarına ait olmadığını belirtti. Ayrıca, Narin'in kaybolduğu gün güvenlik kameralarına yansıyan son görüntülerinde, arkadaşlarıyla yürüdüğü ve evine doğru gittiği tespit edildi.

Narin’in kaybolduğu yolda kan lekeleri!

25 Ağustos'ta, Narin'in kaybolduğu patika yolunun yakınında kan lekeleri bulundu. Jandarma, olay yeri inceleme ekipleriyle birlikte kan lekelerinin olduğu alanı çembere aldı. Diyarbakır Valiliği, yapılan incelemede kan lekelerinin Narin'e ait olmadığını, başka bir çocuğun burnunun kanaması sonucu oluştuğunu açıkladı.

Sulama kanalında da aramalar sürüyor

Narin'in kaybolduğu gün en son görüldüğü noktada, 25 Ağustos'ta arkadaşlarıyla canlandırma yapıldı. Arama faaliyetleri, sulama kanalında da sürüyor. JAK ve AFAD dalgıçları, su seviyesi düşürülen kanalda çalışmalarını yürütürken, ekipler mısır ve pamuk tarlalarında da arama yapıyor. Mahalleye giriş ve çıkış yapan araçlar da dahil olmak üzere toplamda 12 bin 550 araç sorgulanmaya devam ediyor.