Dünya

Naomi Campbell, İngiltere ve Galler'de beş yıllığına yardım vakıflarından men edildi

Naomi Campbell’in kurucusu olduğu Fashion for Relief yardım vakfı, kötü yönetim ve yetersiz mali denetim nedeniyle soruşturma altında.

Abone Ol

İngiliz süpermodel Naomi Campbell, neredeyse 20 yıl önce kurduğu yoksullukla mücadele yardım kuruluşu Fashion for Relief’in mali faaliyetleri nedeniyle İngiltere ve Galler'deki yardım kuruluşlarında beş yıl süreyle görev alması yasaklandı. Yardım Komisyonu'nun yaptığı üç yıllık soruşturmanın sonucunda, vakfın kötü yönetildiği ve yalnızca %8,5’lik bir kısmının hayır işlerine harcandığı ortaya çıktı.

Soruşturma raporuna göre, 2016-2022 yılları arasında vakıf fonlarının büyük bir kısmı Campbell’in Cannes'da lüks bir otel konaklaması, spa tedavileri, oda servisi ve sigara gibi kişisel harcamalarına gitmiş. Vakfın diğer yöneticileri tarafından bu harcamalarla ilgili bir açıklama yapılmadığı ve masrafların bağışçılar tarafından karşılandığına dair kanıt sunulmadığı belirtildi.

Naomi Campbell ise bu bulgulara karşı endişeli olduğunu ve kendi soruşturmasını başlattığını dile getirdi. "Vakıf üzerindeki kontrolüm sınırlıydı. Her zaman topladığım her kuruşun hayır işlerine gittiğinden eminim." dedi.

Vakfın diğer yöneticileri Bianka Hellmich ve Veronica Chou da farklı sürelerle vakıf görevlerinden men edildiler. Vakfın 2005 yılında Katrina Kasırgası'nın ardından yoksulluk, sağlık ve eğitim gibi konularda dünya genelinde destek sağlamak amacıyla kurulduğu belirtiliyor.