Dünya

Nancy Pelosi: Hayat amacım Trump'ın Beyaz Saray'a dönmemesi

ABD, Donald Trump ve Kamala Harris arasındaki başkanlık yarışı yaklaşırken, Pelosi, Trump'ın bir daha Beyaz Saray'a adım atmamasını hayat amacı olarak belirttiğini vurguladı. Yeni kitabı "Güç Sanatı" hakkında konuşan Pelosi, siyasi şiddete son verilmesi çağrısında bulundu ve Biden'ın adaylıktan çekilmesinde etkili olduğu iddialarına yanıt verdi. Pelosi, Trump ile canlı yayında tartışan Biden'ı daha önce hiç böyle görmediğini belirtti.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

ABD, Donald Trump ile Kamala Harris arasında 5 Kasım'da gerçekleşecek başkanlık yarışına hazırlanırken, seçim yarışı çalkantılı bir şekilde sürüyor. Demokrat Parti üzerinde etkili bir isim olan Temsilciler Meclisi'nin eski başkanı Nancy Pelosi, yaptığı açıklamalarda, "Hayat amacım, Trump'ın bir daha Beyaz Saray'a adım atmaması" ifadelerini kullandı.

Seçim Yarışı Kızışıyor

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden adayı olan Donald Trump ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris arasında çekişmeli bir seçim yaşanacağı düşünülüyor. Kamala Harris, ABD Başkanı Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesiyle yarışa girdi ve Demokrat Parti'nin 2024 seçimlerine giden yol haritasında önemli bir rol üstleniyor. Nancy Pelosi'nin Demokrat Parti üzerindeki etkisi de bu süreçte hissediliyor.

Pelosi'nin Yeni Kitabı ve Mesajları

ABD'li gazetecilerle bir araya gelen Pelosi, yeni kitabı "Güç Sanatı, Amerika'nın İlk Kadın Meclis Başkanı Olarak Hikayem" (The Art of Power, My Story as Americas First Woman Speaker of the House) hakkında konuştu. Pelosi, ABD'de siyasi şiddete son verilmesi çağrısında bulundu.

"Hayatım Amacım Trump'ın Dönmemesi"

Pelosi, Donald Trump'ın bir kez daha ABD Başkanı olarak seçilmesinin önüne geçmek için çalıştığını belirtti ve "Bunu mümkün olan en nazik şekilde nasıl söyleyebilirim: Hayatımın amacı, bir daha onun asla Beyaz Saray'a adım atmaması" dedi. Biden'ın adaylıktan çekilmesi konusunda etkili olduğu iddialarına yanıt veren Pelosi, bu konuda Biden ile görüşüp görüşmediğine ilişkin soruları yanıtlamayı reddetti. Pelosi, Biden'ın canlı yayında Trump ile tartışma sahnesine çıkmaması gerektiğini belirterek, "Trump'ın canlı yayında kontrolsüz bir şekilde tüm yalanlarını söyleyeceğini biliyordum" dedi.

Çekişmeli Bir Seçim

Pelosi, Kasım ayındaki seçimin sadece Beyaz Saray için değil, Kongre'deki kontrol için de kritik olduğunu belirtti ve Biden için bir "zafer" görülmediğini dile getirdi. Pelosi, daha agresif bir seçim kampanyası yapılması gerektiğini savunarak, "Böylece insanlar onun gücünü görebilirdi" dedi. Pelosi, Trump'ın canlı yayındaki tartışmasını evinde izlerken şok olduğunu ve Biden'ı daha önce hiç böyle görmediğini söyledi. Pelosi, daha agresif bir kampanya yapmanın önemini vurguladı.

Pelosi'nin Mesajı

Pelosi, kitabının başlığının Trump'ın "Anlaşma Sanatı"na (The Art Of Deal) kasıtlı bir gönderme olup olmadığı sorulduğunda, "Yaptığım hiçbir şeyin onunla hiçbir ilgisi yok, düşüşü dışında" dedi. Pelosi'nin bu açıklamaları, ABD'de önümüzdeki aylarda daha da kızışacak olan seçim yarışının habercisi niteliğinde.