Güncel

Mustafa Sarıgül kimdir? Mustafa Sarıgül siyasi hayatı nasıl?

Şişli Belediye Başkanlığı'ndan Türkiye Değişim Partisi'ne uzanan uzun soluklu siyasi kariyeriyle tanınan Mustafa Sarıgül kimdir? Mustafa Sarıgül, siyasi ve özel hayatı nasıl? İşte detaylar...

Abone Ol

Mustafa Sarıgül, Türk siyasetinin önde gelen isimlerinden biri olup, uzun yıllara dayanan siyasi kariyeriyle tanınmaktadır. 15 Kasım 1956 tarihinde Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Güngören köyünde doğan Sarıgül, 1962 yılında ailesiyle beraber İstanbul'a taşınmış ve eğitimine burada devam etmiştir. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra siyasi kariyerine adım atmıştır.

Mustafa Sarıgül Siyasi Kariyeri ve TBMM Zamanı

1987 yılında Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) listesinden İstanbul milletvekili olarak TBMM'ye giren Sarıgül, Türkiye'nin en genç milletvekillerinden biri oldu. Bu dönemde TBMM Başkanlık Divanı Üyeliği ve Türk Parlamenterler Birliği Üyeliği gibi görevlerde bulundu.

Şişli Belediye Başkanlığı Dönemi

1999 yılında Demokratik Sol Parti (DSP) adayı olarak Şişli Belediye Başkanı seçildi ve bu görevini 2014 yılına kadar sürdürdü. Belediye başkanlığı sırasında önemli projelere imza atan Sarıgül, uluslararası alanda da çeşitli ödüller kazandı. 2004 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı olarak ikinci kez Şişli Belediye Başkanı seçildi.

Parti Kurma Girişimleri ve CHP Dönemi

2005 yılında CHP liderliğine aday olan Sarıgül, bu girişiminde başarılı olamayınca CHP'den ihraç edildi. 2008-2010 yılları arasında Türkiye Değişim Hareketi'ni başlattı ancak bu hareket partileşemedi ve Sarıgül yeniden CHP'ye katıldı. 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu, ancak seçimleri kazanamadı.

Türkiye Değişim Partisi ve Milletvekilliği Dönemi

2020 yılında Türkiye Değişim Partisi'ni kuran Mustafa Sarıgül, 2023 genel seçimlerinde CHP listelerinden Erzincan milletvekili seçilerek aktif siyasete devam etmektedir.

Mustafa Sarıgül Özel Hayatı

Mustafa Sarıgül, ilk evliliğini suikast sonucu öldürülen CHP Milletvekili Abdurrahman Köksaloğlu'nun kızı Hülya Köksaloğlu ile yaptı ve bu evlilikten bir oğlu bulunuyor. İkinci evliliği ise CHP'li siyasetçi Aylin Kotil ile oldu ve bu evlilikten de bir oğlu var.