Müslümanlar’ın hal-i pür melali…

Abone Ol

Esma’ül Hüsna, Cenab-ı Allah’ın güzel isimleri demektir. Bu isimler Allah’ı tanımlayan, O’na ait olan sıfatlar ve isimlerin bütünüdür. Bu isimlerin her biri, Allah’ın bir özelliğini anlatmaktadır. Aynı zamanda her isim, insanlar için bir dilek kapısı hükmündedir. Başımıza gelen herhangi bir sıkıntıda veya bir rahatsızlıkta bu isimlerle ona dua eder yardım dileriz.

El-Kahhar ismi de, Allahu Teâlâ’nın Kur’an-ı Kerim’de geçen 99 isminden biridir. Allah’ın hâkimiyet ve kudretinin sonsuzluğunu ifade eder. Hiçbir irade, bugüne kadar O’nun mutlak iradesi karşısında duramamıştır, bundan sonra da zinhar duramayacaktır. İnsanlık tarihi boyunca Allah’a isyan eden, O’nun elçilerinin getirdiklerini tanımayan milletler, El-Kahhâr ism-i şerifinin tecellîsiyle yerle-yeksan olmuşlardır. Kendilerini dünyanın en üstün teknolojisine ve silah gücüne sahip olduğunu zanneden aklı evveller, Allah’ın El-Kahhâr isminin yanında bütün anlamını kaybederler. Tarihte Yüce Allah’a kafa tutan(Haşa) nice zorbalar ve bu zorbaların peşinden giden alçaklar, O’nun El-Kahhâr ismine en acı bir şekilde muhatap olmuşlardır.

Yüce Allah’ın El-Kahhâr ismi, yeryüzünde yaşayan bütün mazlumların, mağdurların sonsuz güven kaynağıdır. O’nun el-Kahhâr ismi, Allah düşmanlarına korku, dostlarına ise ümit salar..

İşte şimdi yine hep birlikte açtık ellerimizi “Kahhar isminle kahreyle Ya Rabbim” diye dua ediyoruz.

Ezanları susturan,

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı kapatarak, Cuma namazını yasaklayan,

Harem-i Şerifte üç Filistinli kardeşimizi öldürüp ortalığı kana bulayan,

Namaz kılmak istiyoruz diyen bacılarımızı coplayarak yerlerde sürükleyip şerefimizi ve izzetimizi ayaklar altına alan,

Üç yaşındaki çocuğu anasının gözleri önünde köpeklere parçalatan,

FETÖ’nün elebaşını ayakkabı ile namazgâhın üzerine çıkartan,

Firavun Sisi’nin Mısır’ında cami mahyalarında dansöz oynatan,

Terör devleti, işgalci ve bebek katili Siyonist İsrail için…

Kıymetli dostlar bilesiniz ki; Kudüs bizim namusumuzdur.! Aksa ise uğrunda canların feda edildiği bir davanın sembolüdür. Söyleyin hele, Müslümanların ilk kıblesini işgal eden ve Aksa’yı secdesiz bırakan bu soysuzlara karşı daha ne kadar sessiz kalacağız? 1.7 milyar Müslüman bu gafletten ne zaman uyanacak? Dünyanın sessiz kaldığı bu zulme karşı Muhammed’in ordusu ne zaman harekete geçecek..? Mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler asla diz çökmezlermiş. Başına siyah sarık sararak “Kudüs fetih edilinceye kadar asla gülmeyeceğim’’ diyen Selahaddin Eyyübi’nin torunları(..!) deyin hele ne zaman ayağa kalkacaksınız? Kudüs özgür değilse bilesiniz ki siz de özgür değilsiniz.!

Yıllardır İslam coğrafyası kan ağlıyor, Ortadoğu’da savaş ve kargaşa bitmiyor.. Emperyalist şer güçlerini arkasına alan bebek katili şımarık İsrail, yıllardır kadın-erkek, sivil-asker, çoluk- çocuk demeden Müslümanları katlediyor.. Maalesef Müslümanlar ise, İsrail ve işbirlikçilerinin sinsi tezgâhlarını görmüyorlar.. Müslümanlar artık aralarındaki ayrılık ve ihtilafları bir kenara bırakıp ümmet olma bilinciyle birlikte hareket etmelidirler. Unutmayalım ki İslam’ın geleceği Müslümanlar’ın birlik ve beraberliğindedir.

Ümmet akıllanmadan, özüne dönmeden, aslî görevlerini hatırlamadan, ihtilafları bir kenara bırakıp, ümmet şuuruyla hareket etmeden bu zulümler asla bitmeyecektir. Yahudiler, gerçeği bile bile gizleyen, mucizeler gördüğü halde hakkı inkâr eden, peygamberimizin, peygamber olduğunu bildiği halde kıskançlıklarından onu kabul etmeyen bu nedenle ona düşmanlık eden, Allah’ın gazab ve lanetine uğramış olan bir kavimdir.

Cenâb-ı Hakk’ın Yahudilerin bir gün galip gelerek, yeniden devlet kuracaklarını bizlere bildirdiği İsra 6. âyetten sonra gelen İsra 7’de, bu devlet zulmünün bir gün biteceğini ve Müslümanların ilk defa olduğu gibi tekrar Mescid-i Aksa’ya girerek Yahudileri cezalandıracağı bizlere müjdelemiştir. Bundan yıllar önce bir gazetecinin İsrail Devleti’nin o günkü başbakanı Katil Şimon Perez’e “Kur’an-ı Kerim, sizin devletinizin yıkılacağından haber veriyor” diye hatırlattıklarında, geberik Perez, şu cevabı vermişti: “Kur’an’ın bahsettiği Müslümanlar gelsin düşünürüz.” 

Ey geberik Perez, bilesin ki senin için artık yattığın o çukurda ters dönme vakti gelmiştir. Kur’an-ı Kerim’in bahsettiği Müslümanların, Ergenekon, Malazgirt, Sakarya, Çanakkale ve 15 Temmuz’un kahramanlarının gelmesine artık çok az kalmıştır. Allah şahit olsun ki o hayalini kurduğunuz “Siyonist tapınağını’’ Mescid-i Aksaya inşa ettirmeyeceğiz…