Muslera ve Bruma ile nereye kadar?

Abone Ol

Sarı-kırmızılı ekip Süper Lig’in 10’uncu haftasında evinde Başakşehir’i ağırladı. Diğer tabirle İstanbul derbisi olarak bilenen karşılaşmada gülen taraf Başakşehir oldu.

Başakşehir, 10 haftada toplam 4 puan kaybetmiş, 5 deplasman maçını kazanmış bir takım. Bu sene ligde çok önemli işler yapıyorlar, kadroları harika, hocaları harika, neden başarılı olamasınlar ki? Şampiyon bile olabilirler böyle giderse.

Başakşehir’in kadrosu ligin karması gibi, eski Galatasaraylı, eski Fenerbahçeli oyuncular da bulunuyor. Takıma yeni gelen futbolcular da çok etkili oynuyorlar. Başarılarının devamını ve büyük takımların arasından sıyrılıp şampiyon olmalarını canı gönülden isterim.

GELELİM OLAYIMIZA: GALATASARAY

Muslera ve Bruma’nın ortaya koyduğu performans Galatasaray’ı rahatlatıyor ve puan getiriyordu. E, Bruma ve Muslera nereye kadar dayansın, takım arkadaşlarından destek göremeyince?

Ayrıca sarı-kırmızılı ekip dönüp dolaşıp en başa geliyor. Galatasaray’ın birinci hatası, hoca seçimi, ikinci hatası ise savunma. Bu iki hata giderilmediği sürece sarı-kırmızlı ekibin işin oldukça zor.

Riekerink Bey’in hataları gün geçtikçe artıyor. Galatasaray büyük takım kardeşim, Riekerink Bey ile olacak iş değil bu. 2-1 mağlupsun, Podolski gibi bir oyuncuyu yedek kulübesinde oturtuyorsun, bu olacak iş mi? Riekerink Bey maçı iyi okuyamıyor, yerinde müdahaleler yapamıyor, bu da Galatasaray’a sıkıntı veriyor.

Başakşehirli futbolcuların yaptıkları ortalar ve bu ortalar sayesinde gelen goller Riekerink Bey’e mesaj olmalı. Orta açan futbolcu oynat diyor resmen, kanatlardan ortalar gelsin diyor. Riekerink Bey, bunu anlamış ama Başakşehir’in verdiği mesajdan değil, maç öncesi anlamış, kadroya Sabri’yi almış. Sabri’yi yerden yer vurup şöyle kötü böyle kötü diye yorumlar yapıyordum. Sabri yaşına rağmen takım arkadaşlarının hepsinden iyi oynayan bir futbolcuymuş meğerse. Takımda tek orta açan futbolcu Sabri, genelde yaptığı ortalar faydalar oluyor ama bazen de dağa, taşa gidiyor, olsun o Galatasaray’ın “Sabri Reis”i.

RIEKERINK BEY, YILDIZLARI KAYDIRIR

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Sneijder’in performansı son günlerde çok tartışılmaya başladı. Neden Sneijder, eski Sneijder değil? Hiç düşünen oldu mu? Bu Sneijder, Jose Mourinho ve Fatih Terim gibi isimlerle çalışmış ve yönetilmiş bir futbolcu. Şimdi kalkıp Riekerink’i ne kadar ciddiye alır? Bu tür pürüzlerden dolayı yıldız futbolcular kayar gider. Sneijder’e özel söylemiyorum, tabi ki genel olarak da bu böyledir, yoksa Sneijder’i kapıdan kovun bacadan girer.