Ekonomi

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı'dan açıklama! "TÜFE'nin yüzde 51,97'ye gerilemesi umut verici"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, düşük ve orta gelir gruplarını derinden etkileyen enflasyonun tek haneli rakamlara çekilmesine yönelik tüm adımları desteklediklerini açıkladı.

Abone Ol

Asmalı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 2,47, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ise yüzde 1,68 artış gösterdiğini belirtti. Yıllık enflasyon ise TÜFE'de yüzde 51,97, Yİ-ÜFE'de yüzde 35,75 olarak gerçekleşti.

Asmalı, çekirdek enflasyondaki toparlanma ve yıllık üretici fiyatlarındaki artışın son 40 ayın en düşük seviyesine gerilemesinin olumlu sinyaller verdiğini ifade etti. Ağustos ayı itibarıyla yıllık enflasyonun son 13 ayın en düşük seviyesine indiğini vurgulayan Asmalı, şu açıklamalarda bulundu:

"Son 40 ayın en düşük seviyesine indi"

"TÜFE'nin yüzde 51,97'ye gerilemesi, dezenflasyon sürecinin ivme kazandığını göstermesi açısından memnuniyet vericidir. Ayrıca, çekirdek enflasyondaki toparlanma ve yıllık üretici fiyatlarının son 40 ayın en düşük seviyesine inmesi, geleceğe dair umut verici bir gelişmedir. Geçtiğimiz yılın haziran ayında başlayan parasal sıkılaşma politikalarının fiyatlar üzerindeki etkileri giderek daha belirgin hale gelmektedir."

Asmalı, enflasyonun iki yıldan fazla bir süredir ülke gündeminin ön sıralarında yer almasının gelir dağılımını olumsuz etkilediğini belirterek, MÜSİAD olarak enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi yönündeki tüm adımları desteklediklerini vurguladı. 

Ekonomik güven ve istikrar ortamının, yeni Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında belirlenecek yapısal reformlarla desteklenmesinin önemine dikkat çeken Asmalı, "Önümüzdeki dönemde enflasyonda kalıcı bir düşüş ve fiyat istikrarı sağlanmasını, ardından parasal sıkılaşma politikasında gevşeme takviminin netleşmesini temenni ediyoruz" dedi.