Gündem

Murat Kurum: Deprem bölgesinde 332 bin yuva ve iş yerimizin inşaatını başlattık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, deprem bölgesindeki konutların toplam teslim sayısının 101 bin 254'e ulaştığını, bu sayıyı yıl sonunda toplamda en az 200 bine ulaştırılacağını belirterek, 2025 yılı sonuna gelindiğinde 452 bin yeni yuva ve iş yerinin teslim edeceğini söyledi.

Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ı ziyaret ederek yeni konutların inşa edildiği şantiye alanında basın açıklaması yaptı.

Kahramanmaraş'ın Türkiye tarihi ve kültürü açısından özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan Kurum, deprem bölgesindeki çalışmaları hızla sürdürdüklerini ifade etti.

Murat Kurum, bugün Kahramanmaraş'ta katıldığı toplantıda bir konuşma gerçekleştirerek, deprem bölgesinde toplam 332 bin yuva ve iş yerinin inşaatını başlattıklarını vurguladı.

Bakan Kurum açıklamasında "Deprem bölgesinde toplam 332 bin yuva ve iş yerimizin inşaatını başlattık. Son 3 ayda yine 11 ilimizde 60 bin yeni konutun yapımını başlattık. 11 ilde, 101 bin 254 konutun teslimini gerçekleştirdik. Yıl sonunda bu sayıyı 200 bine çıkarma hedefimiz var." şeklinde konuştu.

KAHRAMANMARAŞ'TA TOPLAMDA 332 BİN KONUT VE İŞ YERİNİN İNŞAATINA BAŞLANDI

Kahramanmaraş başta olmak üzere deprem bölgesindeki vatandaşlara hizmetlerini her zaman sürdüreceklerini belirten Bakan Kurum, göreve geldikleri günden itibaren Kahramanmaraş'ta toplamda 332 bin konut ve iş yerinin inşaatına başladıklarını, bugüne kadar ise 101 bin 254 konut ve iş yeri teslim ettiklerini aktardı.


KAHRAMANMARAŞ'A 2025 SONUNDA 452 BİN YENİ KONUT VE İŞ YERİ MÜJDESİ

Bakan Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklamada, 2025 yılı sonuna kadar 452 bin yeni konut ve iş yeri teslim etmeyi hedeflediklerini belirtti.

"ŞU AN TOPLAM TESLİM SAYIMIZI 101 BİN 254'E ULAŞTIRDIK"

Deprem bölgesinde yaşayan 14 milyon vatandaşın hizmetkarı olduklarını ve deprem bölgesinde bir seferberlik anlayışı ile hizmet ettiklerini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şöyle konuştu:

Göreve geldiğimizden bu yana üçüncü kez Kahramanmaraş'ımızdayız. Kahramanmaraş, bizim için sıradan bir şehir değildir. Bu şehir bizim tarihimizdir, kültürümüzdür, geleneğimizdir. Kahramanmaraş'ta attığımız her adımı, bu büyük mirasa duyduğumuz saygıyla atıyoruz. Kahramanmaraş'a ve diğer 10 ilimize baktığımızda; toplamda; 332 bin yuva ve iş yerimizin inşaatını başlattık. Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen 3 ayda; tam 60 bin yeni konutun daha inşasına başladık. Hamdolsun şu an toplam teslim sayımızı 101 bin 254'e ulaştırdık. Vatandaşlarımıza söz verdik. Bu sayımızı yıl sonunda toplamda en az 200 bine ulaştıracağız. 2025 yılı sonuna geldiğimizde; 452 bin yeni yuva ve işyerimizi kardeşlerimize teslim edeceğiz.

KAHRAMANMARAŞ'TA TOPLAM 20 BİN 764 YENİ YUVAMIZI VE İŞ YERİMİZİ TESLİM ETTİK

Kahramanmaraş'ımızda; şu ana kadar 20 bin 764 yeni yuvamızı ve iş yerimizi teslim ettik. Bugün halen; Merkez, Elbistan, Afşin'de; yine Onikişubat, Dulkadiroğlu, Çağlayancerit, Pazarcık ve Türkoğlu'nda toplam 25 bin 772 konut ve iş yerimizin inşasına devam ediyoruz. İnşallah bu hızla gittiğimizde, yıl sonuna kadar tam 11 bin 501 yeni konutu daha hemşerilerimize teslim etmiş olacağız.