Muharrem İnce’yi dinlediniz mi?

Abone Ol

CHP’nin genel başkan adaylığına adı geçen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, önceki gün Ahmet Hakan’ın programında konuştu. Daha önceki konuşmalarından farklı olarak biraz da temkinli davranışı ile de dikkat çekti. Zaten Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nun ‘kapının önüne koyarım’ çıkışından sonra üslup değiştirdiği acayip hissediliyor. Demek ki, Kılıçdaroğlu partide dikta rejim mesajını iyi verdi.

Yine de İnce’nin konuşmaları CHP’liler için şapkayı öne alıp düşündürecek cinsten. İnce diyor ki; “60 yıldır iktidar olamıyoruz. 60 yıldır iktidar olamamamıza rağmen parti dağılmıyor.”

Ahmet Hakan’da soru arasında kulağına gelenler arasında “CHP miladini doldurmuş. Bir partidir. Ne yükselir ne düşer. Artık bunu kapatıp, yenisini açacaksın” şeklinde sözleri hatırlatınca da, İnce CHP’yi Çınar ağacına benzetiyor ve çınar ağaçlarının fırtınalar karşısında yıkılmadığına vurgu yapıyor. Sonra da Matbaanın 250 yıl geciktiğini hatırlatıyor.

Şimdiki CHP’lilerin ömürleri vefa etmez belki ama kim bilir eğer ayakta kalmayı başarırsa CHP 250 sene sonra iktidarı görebilir. Tabii bir de o zamana kadar kıyamet kopmazsa…

Ama Muharrem İnce şimdiki zaman için de umutlarını koruyor ve diyor ki: “Başarabiliriz, yapabiliriz. Bazı teknik hatalar yaptığımızı düşünüyorum. Siyaset ikna ve iddia işidir.” Bu sözler üzerine Ahmet Hakan aday değilseniz nedir bu telaşınız der gibi oluyor ve Muharrem İnce’de patlatıyor adaylığını ve “Aday olacağımı bal gibi de biliyorsun. Ama şimdi yeri değil, zamanı gelince söyleriz” diyor.

Adayım deyip çıksa acaba Fikri Sağlar gibi disipline verilip partiden atılır mı? Belki de korku bu; ama İnce’ye göre artık kişisel beklentiler yerine parti çıkarları öne çıkıyor.

Programda Muharrem İnce, CHP yönetimi ile ilgili sıkıntı olduğunu da şu sözlerle anlatıyor:

“7 yılda 131 genel başkan yardımcısı, 68 kişi değişti. 7. yıl 7. parti sözcüsü değişti. Her yıl parti sözcüsü değişmiş. Yürümüyor. Sekizincide bu işi kesin başaracağız. Gerekçelerimiz de şunlar deyip beni ikna etsinler ben de destek olayım. Seçim bitiyor, yeniliyoruz, 5 arkadaş gidiyor, 5 arkadaş geliyor. Her seçimden sonra, acaba bu sefer sıra bana mı gelecek diye bekliyor. Seçmen bizim mülkümüz değil, tapulu malımız değil. İkna edilmesi gerekir.”

Muharrem İnce yenilginin nedenlerini biraz anlamış, ama tam da anlamamış. Buradan katkı sunayım diye yazıyorum. Sayın İnce, partinizin öncelikle yol haritasının yani tüzüğünün değişmesi gerekiyor. Tüzüğü ile birlikte zihniyetinin değişmesi gerekiyor. Yeni zihniyetinizin, özellikle Müslümanlara yönelik hizmet etmenin yol haritasını oluşturması gerekiyor. Namaz kılan insanı ‘gerici’ görme anlayışından vaz geçmesi gerekiyor.

Ama, şimdiki genel başkan ve yönetimle bu mümkün değil. Size genel başkan olacak kişi, en azından yüzde 99 Müslüman olan Türk milletinin dinini yaşayan olması gerekiyor. Yani sizin parti lideriniz Müslüman milletin camisinde aynı safta durması gerekiyor. İslam’ı bilmeden ve yaşamadan Müslümanlar’ı yönetme iddiası boştur. Hani ben size neden kaybettiğinizi anlatmak adına, ucundan biraz bahsettim. Yoksa detaylı anlatsam sayfam bana yetmez. Zaten fazlasını anlama kapasitesini de partinizde göremiyorum.

Sayın İnce, genel başkanlık yarışında sizlere başarılar dilerim.

Selam ve dua ile…