Televizyon

Müge Anlı, canlı yayında isyan etti: Tedaviye götürün

Müge Anlı, canlı yayında Semih Çelik'in işlediği cinayetlere isyan ederek ailelere çocuklarının psikolojik durumlarını takip etmeleri konusunda çağrıda bulundu. Anlı, "Bu çocukları lütfen tedaviye götürün." dedi.

Abone Ol

Ünlü gazeteci Müge Anlı, İstanbul Fatih'te 4 Ekim tarihinde iki genç kızı katleden Semih Çelik hakkında yaptığı açıklamalarda, yaşanan olayların toplum üzerinde yarattığı derin etkiye dikkat çekti. Canlı yayında psikolojik sağlık konusuna vurgu yapan Anlı, aileleri çocuklarının davranışlarını ve psikolojik durumlarını dikkatlice gözlemlemeye teşvik etti.

CANLI YAYINDA İSYAN

Semih Çelik, 19 yaşındaki Ayşenur Halil’i evine çağırarak katlettikten yarım saat sonra, aynı yaştaki İkbal Uzuner’i de öldürdü. Korkunç cinayetlerin ardından intihar eden Çelik’in geçmişinde psikolojik rahatsızlıklar bulunduğu ortaya çıktı. Anlı, "Bu son birkaç gündür bu genç çocuklar arasında yaşananlar, bu feci ölümler tüm kamuoyunun dikkatinde. Ben rica ediyorum, evden kaçan çocuklarda da çocuklarınızda da bir sıkıntı varsa, psikolojik olabilir, zeka engeli olabilir, bu çocukları lütfen tedaviye götürün." dedi.

Anlı, sözlerine şöyle devam etti: "Sonra bir bakıyorsun intihar ediyor, bir bakıyorsun iki tane kızın hayatına mâl oluyor. Yazıktır, günahtır bunlar genç çocuklar. Başkalarına da zarar veriyor. O çocuğun zaten kendisine ve başkasına zarar vereceği belli. Bu yıllardır süren bir rahatsızlık."

TOPLAM 5 HASTANE KAYDI

Semih Çelik’in ailesi, yaptığı açıklamada oğlunun psikolojik sorunlar yaşadığını ve tedavi gördüğünü belirtti. Çelik’in son bir yıl içinde birkaç hastanede toplam beş kez kaydının bulunduğu öğrenildi.

"PSİKİYATRİK TEDAVİLERİ ERTELEMEYİN"

Müge Anlı, Türkiye’yi yasa boğan bu cinayetler sonrası ailelere çağrısını yineleyerek, "Bu psikiyatrik tedavileri ertelemeyin. Hepimiz çok üzüldük. Ailelerine de büyük sabırlar diliyorum. Atlatılabilir gibi bir durum değil." ifadelerini kullandı. Anlı'nın çağrısı, toplumda çocukların ruhsal sağlığının önemine dikkat çekti ve psikolojik destek almanın gerekliliğini vurguladı.