Gündem

MSB'den DENİZKURDU-1 Tatbikatı

Milli Savunma Bakanlığı, Karadeniz, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de icra edilen DENİZKURDU-1 Tatbikatı'na ilişkin detayları paylaştı. Tatbikat, 21-25 Ekim tarihleri arasında yapılıyor.

Abone Ol

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), DENİZKURDU-1 Tatbikatı'na ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Tatbikatın, Karadeniz, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de 21-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildiği belirtildi.

Tatbikatın ilk gününde yapılan faaliyetlere dair verilen bilgilerde, TCG GİRESUN firkateyninden satıhtan havaya güdümlü mermi atışı gerçekleştirildiği, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait AH-1W taarruz helikopterinden "CİRİT" ve SH-70 helikopterinden "TEMREN" füzesi atıldığı açıklandı. Atışların başarıyla gerçekleştirildiği de paylaşıldı.

Birliklerin Katılımıyla Eğitim ve Atışlar

Tatbikat kapsamında Deniz Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları, harekata hazırlık eğitimleri ve fiili silah eğitimleri gerçekleştiriyor. Ayrıca seçkin gözlemcilerin katılacağı gözlemci günü faaliyetleri de tatbikatın bir parçası olacak.

MSB'nin yaptığı paylaşımda, tatbikatın başarıyla sürdüğü ve verilen görevlerin başarıyla yerine getirildiği ifade edildi.