Gündem

MSB'den Atatürk fotoğrafı açıklaması! Son detaylar belli oldu...

MSB, 10 Kasım’da yakasına Atatürk’ün fotoğrafını asmayan askerle ve olayın detayları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 10 Kasım’da Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını yakasına takmaması ile ilgili yaşanan detaylara yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeye sıralı amirlerin görev yerleri değiştirilmiştir. Olaya ilişkin idari soruşturma tamamlanmış, adli ve disiplin süreci devam etmektedir."

“TEHDİT GİBİ UNSURLAR TESPİT EDİLMİŞTİR”

"Millî anma ve kutlama günleri, tören ve bayramlarda ilgili mevzuat çerçevesinde günün anlam ve önemine uygun şekilde davranmamak, Atatürk’ün aziz hatırasına saygısızlık içeren söz ve davranışlar, diğer personeli hedef göstermek suretiyle kişileri suç işlemeye teşvik etmek, ağır hakaret ve tehdit gibi hususlar tespit edilmiştir."

"Kamuoyunda iddia edildiği gibi henüz Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırma cezası verilmiş personel bulunmamaktadır."

“ANINDA İŞLEM YAPILMAKTADIR”

"(Sosyal medyada TSK içerisinde tarikat yapılanmaları olduğu iddialarına ilişkin) Türk Silahlı Kuvvetleri tüm faaliyetlerini anayasa ve yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yürütmektedir. Anayasa ve mevzuata aykırı eylem tespit edilirse tavizsiz ve anında işlem yapılmaktadır."

MSB Kaynakları: "Müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; temel değerlerini sarsacak, disipline aykırı ve askerî hiyerarşiyi bozan, bozabilecek hiçbir kişi, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır."