Gündem

MSB: Ocak ayından bu yana 1763 terörist etkisiz hale getirildi!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyon kapsamında son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 Ocak’tan bu güne kadar ise 868’ı Irak, 895’i ise Suriye olmak üzere toplamda 1763 teröristin öldürüldüğünü açıklandı.

Abone Ol

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 103'üncü, Büyük Taarruz'un 102'nci yıl dönümünü kutladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), operasyonlarını sahanın gerektirdiği, alışılmadık ve öngörülemez düzeyde özgün, terör örgütünün sezemeyeceği ve tepki veremeyeceği bir tempo ile kesintisiz şekilde sürdürdüğünü belirten Aktürk, "Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 1 Ocak'tan bugüne kadar 868'i Irak'ın, 895'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1763 olmuştur." ifadesini kullandı.

Aktürk, 3 Ağustos'ta Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde yaralanan ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisine devam edilirken 20 Ağustos'ta şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk'e Allah'tan rahmet diledi.

70 bin 712 kişinin sınırdan yasa dışı geçmesi önlendi

Tuğamiral Aktürk, hudutların yoğun, etkin ve dinamik tedbirlerle çok yönlü bir şekilde korunduğuna vurgu yaparak, "Son bir hafta içerisinde, 8'i terör örgütü mensubu olmak üzere 337 şahıs yakalanmış, 1 Ocak'tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 8 bin 673 olmuştur. Son bir haftada engellenen 1381 şahıs ile bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 70 bin 712'ye ulaşmıştır." diye konuştu.

Savunma sanayisi

Tuğamiral Aktürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, savunma sanayisinin her alanında yerli ve milli olarak geliştirilen stratejik ve teknolojik ürünlerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin imkan ve kabiliyetlerin daha da arttığını söyledi.

Aktürk, "Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca muhtelif miktarda modern piyade tüfeğinin (MPT-76 MH) muayene ve kabul faaliyeti tamamlanmıştır. Ayrıca, bakanlığımıza bağlı ASFAT ile Orman Genel Müdürlüğü arasında acil durum ve doğal afetlerle mücadelede, personelin ve bölge insanının konaklama, beslenme, sağlık ve hijyen gibi temel hayati ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik 'Seyyar Mobil Üniteler' sözleşmesi imzalanmıştır. " dedi.

Doğal afetle mücadele

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, insani yardım faaliyetleri ile orman yangınları başta olmak üzere afetlerle mücadeleyi ilgili kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde sürdüğünü belirten Aktürk, "Bu yılın başından 14 Ağustos'a kadar 62 helikopter ile 1079 sorti yaparak orman yangınlarıyla mücadeleye destek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, 15-19 Ağustos tarihleri arasında ülkemizin pek çok noktasında meydana gelen orman yangınlarına da 24 helikopter 1639 sorti, 3 bin 57 ton su ile destek sağlamıştır." diye konuştu.

Aktürk ayrıca, Afyonkarahisar, İzmir ve Ankara'da dün çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek olmak için TSK'ya ait 7 helikopterin görevlendirildiğini ve 116 sorti yaparak 286 ton su attıklarını bildirdi.

Bu sabah itibarıyla da 2 adet Chinook helikopterinin Kızılcahamam'daki yangına müdahale ettiğini vurgulayan Aktürk, "Orman yangınlarıyla mücadelede gece gündüz demeden görev yapan kahraman personelimizi tebrik ediyor ve bir kez daha teşekkür ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yeşil vatanımızın korunmasında ve orman yangınlarıyla mücadelede de dün olduğu gibi bugün ve yarın da aziz milletimizin yanında olmaya devam edecektir." şeklinde konuştu.

Aktürk ayrıca, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, SOLOTÜRK tarafından, 24 Ağustos'ta Bitlis Ahlat'ta, 25 Ağustos'ta ise Muş Malazgirt'te gösteri uçuşu yapılacağını bildirdi.