Spor

Mourinho basın toplantısına neden katılmadığını açıkladı!

Fenerbahçe'de kötü geçen Galatasaray derbisi sonrası gözler UEFA Avrupa Ligi'ndeki Union SG mücadelesine çevrildi. Sezonun ilk derbisinde ezeli rakibine kaybederek zirvenin 5 puan gerisine düşen sarı lacivertlilerde Mourinho basın toplantısına neden katılmadığını açıkladı.

Abone Ol

Fenerbahçe'de Galatasaray mağlubiyeti sonrası gözler UEFA Avrupa Ligi'ndeki Union SG maçına çevrildi. Yarın akşam saat 19:45'te Ülker Stadyumu'nda oynanacak mücadele öncesi Jose Mourinho, basın toplantısında açıklamalarda bulundu

Kuşkusuz derbi gecesinin en çok konuşulan konularından biri Mourinho’nun basın toplantısına katılmayarak stattan ayrılmasıydı.

BAZI DİNAMİKLERİ DEĞİŞTİRECEĞİM
Farklı maçlar, farklı rakipler... Aklımda zaten maç maç oyuncuları değiştirmek vardı. Yarın yapacağım şey basit bir rotasyon olmayacak. Bazı dinamikleri de değiştireceğim. Biz kimseyi cezalandırmıyoruz. Sadece oynamayan ya da oynamayı hak eden oyunculara karşılık vermek diyebiliriz.

ACI ÇEKTİK, REAKSİYON GÖSTERMELİYİZ
Bir maç kaybettiğinizde acı çekersiniz, maç önemliyse iki kat eğer ki derbiyse 3 kat acı çekersiniz. Şu anda İstanbul'un en mutlu insanlarıyız diyemem, acı çekmedik diyemem. Ancak bizler profesyoneliz. Bir reaksiyon göstermemiz gerekiyor. Büyük bir galibiyet beni aya çıkarmaz, büyük bir mağlubiyet de beni cehenneme düşürmez. Acı çektik, canımız yandı ama oyuncularımız motiveler. Bu mutsuz durumdan çıkmamız gerektiğini biliyorlar. O gün basın toplantısına çıksaydım sabaha karşı stattan çıkacaktım. Ertesi gün 10'da toplandık ve analizlerimizi yaptık. Dünkü idmanımız da uzun bir idmandı. Canımızı yakan derbi mağlubiyeti bizim için motivasyon olabilir.

BASIN TOPLANTISINA NEDEN KATILMADI
Bu sorunun sorulmasına mutlu oldum. Sorulmasa ben açıklamak zorunda kalacaktım. 24 yıllık kariyerimde hiçbir zaman basın toplantısından kaçmadım. Hiçbir zaman gazetecilerden ve sorularından korkmadım. İlk defa olmuyor bu, Alper'e de söyledim. Bir basın toplantısı yapmak için 75 dakika beklemenin hiçbir mantığı yok. Maç çoktan bitmişti, ben de rakip hocayı tebrik ettim ve flaş röportaja gittim. Oraya gittim, kapısında bekledim ancak girmeme izin vermediler. Anlamadığım bir şey. Deplasman hocasının ilk olarak girmesini anlıyorun ancak iki takım da İstanbul takımıydı. O gün 70 dakika bekledim ve halen girememiştim. Tıpkı Rize ve Göztepe'de yaptığım gibi ilk olarak girerim toplantıya ancak 70 dakika beklemem. 70 dakika beklemek saygısızlık. Size saygısızlık olarak düşünüyorsanız asıl saygısızlığın yapıldığı kişi benim.