İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen iddianamede, tutuklu 16 sanığın, Türkiye'de yaşayan yabancılara yönelik MOSSAD adına "uluslararası casusluk" faaliyetleri yürüttüğü belirtildi.
İddianameye göre, MOSSAD'ın İÇOM birimi, sanıklarla sosyal medya ve iletişim uygulamaları aracılığıyla bağlantı kurmuş ve 7 farklı numara ile iletişim sağlamıştır. Görüntülü veya sesli arama yapılmadığı, uzaktan keşif, fotoğraf, video dokümantasyon ve diğer taktiksel faaliyetler için sanıklardan yararlanıldığı ifade edildi.
GİZLİ BİLGİLERİ PAYLAŞTILAR
Sanıkların, İsrail'in hedef aldığı Filistin vatandaşları ve Hamas bağlantılı kişilerin gizli bilgilerini elde ederek bunları İsrail istihbaratıyla paylaştığı ve bu faaliyetlerden karşılığında terör örgütleri tarafından kullanılan "havale", "kripto para" ile "Western Union" üzerinden para aldıkları öne sürüldü. İddianamede, sanıkların hedef kişilerin toplu olarak bulunduğu yerleri tespit etmeye çalıştıkları, bu nedenle infaz ve kaçırma gibi eylemlerin gerçekleştirilebileceği vurgulandı.
SÜLEYMANİYE CAMİSİ'NİN VİDEOSUNU MOSSAD'A İLETTİLER
Sanıkların İÇOM'a ait numaralarla yaptıkları görüşmelere, telefonlarındaki belgeler ve para dekontlarına dair bilgiler verildi. Amal Sallamı Ep Sıala'nın ifadesinde, kendisinin "Mustafa" takma adıyla biriyle tanıştığı ve bu kişiye para karşılığında video hazırladığını, sonrasında bağlarının koptuğunu belirttiği yer aldı. Ferat ile iletişim kurarak MOSSAD'a iletilmek üzere Süleymaniye Camisi’nin videosunu ve Başakşehir'deki bir sitenin fotoğraflarını elde ettiğini ifade etti.
Ayrıca, Sanık Hazem Mounır Amın Elgayyar'ın sağlık destek personeli olarak çalıştığı ve Filistin'den getirilen yaralılara dair topladığı bilgileri İsrail istihbaratına ilettiği kaydedildi. 20 sanığın "zincirleme şekilde siyasal veya askeri casusluk" suçundan 18 yıl 9 aydan 45 yıla kadar hapisle karşı karşıya kalması talep edildi. İddianame, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilip, sanıklar kasımda duruşmaya çıkacak.