Gündem

MİT'ten nokta operasyon! Kırmızı listede yer alan sözde sorumlu terörist etkisiz hale getirildi

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın kırmızı listede aranan sözde sorumlularından Serkan Nazlier'i operasyonla etkisiz hale getirdi.

Abone Ol

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK terör örgütünün kırmızı listede aranan sözde sorumlularından Serkan Nazlier'i, Irak'ın kuzeyinde düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Nazlier, Türkiye'deki terör eylemlerinin planlanmasından ve teröristlerin yönlendirilmesinden sorumlu isimler arasında yer alıyordu.

MİT'in Hedefinde

MİT, terör örgütü tarafından Irak’ın kuzeyinde oluşturulan sözde eyalet yapılanmalarına atanan üst düzey yöneticileri tespit ederek, Nazlier’i öncelikli hedef listesine aldı. Metropollerdeki terör saldırılarının planlayıcısı olan Serkan Nazlier’in Irak’ın Hakurk kırsalındaki yeri, hassas çalışmalar sonucunda belirlendi.

Nokta Operasyonla Etkisiz Hale Getirildi

Uzun süre adım adım izlenen Nazlier'e yönelik operasyon için en uygun anın beklenmesiyle birlikte, MİT tarafından 2019 yılında kurulan sözde Hakkari Eyaleti’ndeki teröristlerin faaliyetlerinden sorumlu olan Nazlier, başarılı bir nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. MİT, bu operasyonla terör örgütünün önemli bir yöneticisini daha saf dışı bırakarak, örgüte büyük bir darbe indirdi.