Gündem

MİT’in FETÖ operasyonu Kosova’da ana gündem

Abone Ol

Kosova’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu 6 kişinin MİT operasyonu ile Türkiye’ye getirilmesinin yankıları devam ediyor. Kosova Meclisi’nde gündeme gelen onu üzerine Meclis kürsüsünden açıklama yapan Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, FETÖ üyelerinin gözaltına alınıp sınır dışı edilmelerini, medya ve üçüncü şahıslardan öğrendiğini söyledi. İlk açıklamalarındaki sert tavrının yumuşadığı gözlenen Haradinaj, konuşmasının devamında Kosova’nın Türkiye Cumhuriyeti’ne saygısı olduğunu, Türkiye’nin Kosova’yı bağımsızlığının başından beri tanıyan bir ülke olduğuna dikkat çekti. “Türkiye ile mümkün olduğunca en iyi bir ortaklık istiyoruz” diyen Haradinaj, ayrıca milyonlarca Arnavut’un Türkiye’de yaşadığını sözlerine ekledi.

KDTP’li vekilden operasyona destek

Kosova Meclis Başkan Vekili ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Müfera Şinik ise tutuklamaların, Kosova ve Türkiye’nin kurumları arasında yapılan ortaklaşa bir çalışma olduğunu vurguladı. KDTP milletvekilleri olarak bu durumda hiç kimsenin bunun hukuki bir ihlal olduğunu iddia edemeyeceğini düşündüklerini ve bu tutuklamaların gerekçe üzerine yapıldığını belirten Şinik, “Bu kişiler sadece Türkiye’yi değil, Kosova’yı da tehdit edebilecek örgüt üyeleridir. Bu durumda İçişleri Bakanı ve İstihbarat Şefi’nin haksız yere suçlu duruma düşürülmeleri bizleri üzmektedir” dedi.

Şinik, ayrıca, iki dost ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonra da en iyi bir şekilde devam edeceğini sözlerine ekledi.

6 FETÖ’cü MİT operasyonu ile yakalanmıştı

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Balkan ayağına yönelik, Kosova istihbaratıyla etkin iş birliği içinde gerçekleştirdiği operasyonda, FETÖ/PDY’nin 6 üst düzey mensubu yakalanarak Türkiye’ye getirilmişti.