Gündem

MİT tırları davası: “İnternet sitesini müvekkillerimin talimatıyla yaptım”

Abone Ol

Adana‘da MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada tutuklu yargılanması devam eden eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile eski savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ile Ahmet Karaca’nın avukatlıklarını yapan tutuksuz sanık A.T’nin “FETÖ/PDY terör örgütü mensubu” olduğu iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına sanık A.T. ve avukatları da katıldı.

Duruşma başladıktan sonra söz hakkı verilen sanık A.T. dava dosyasında delil olarak koyulan ve devlet aleyhinde yayın yapan  “tirsavcilari.com” isimli internet sitesini müvekillerinin talepleri doğrultusunda kendisinin oluşturduğunu belirtti.

Müvekkilleri dışında hiç kimseden vekalet bedeli almadığını söyleyen sanık A.T, savunmasına şöyle devam etti:

“Tır savcılarına ilişkin siteye haber ve yüklemeleri ben yaptım. O internet sitesinde sadece basında çıkan haberler yer aldı. Müvekkillerim Süleyman Bağrıyanık, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca’nın talimatıyla bu siteyi yaptım. ByLock içeriğinde adı geçen kişileri tanımıyorum. Benim bu örgütün adliye imamıyla ilişkim olmadı. Beraatimi talep ediyorum.”

Cumhuriyet Savcısı da eksik noktaların giderilmesi ve esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması sebebi ile dosyanın taraflarına tevdi edilmesi yönünde mütalaasını takdim etti.

Mahkeme heyeti de eksik olan konu ve hususların giderilmesine karar verip duruşmayı erteledi.