Dünya

Mısır ve Suudi Arabistan, İsrail'in Gazze'deki saldırısını kınadı

Mısır ve Suudi Arabistan, İsrail ordusunun Gazze'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentindeki "güvenli" olarak ilan edilen El-Mevasi bölgesine yerleştirilen sivillere yönelik saldırısını sert bir şekilde kınadı.

Abone Ol

Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Mısır, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik devam eden katliamlarını en güçlü şekilde kınıyor. Bu saldırılar, uluslararası insani hukuk ve insan haklarının ihlalinin açık bir örneğidir. Etkili bir uluslararası müdahalenin olmaması, bu trajedinin devam etmesine neden oluyor." ifadeleri kullanıldı. Mısır, uluslararası toplumu çifte standartları bırakmaya ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı da benzer bir açıklama yaparak, "Suudi Arabistan, İsrail’in Gazze'de savunmasız sivillere karşı tekrarlayan saldırılarına eklenen El-Mevasi’deki son saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor. İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü bu soykırım savaşını reddediyor ve derhal ateşkes çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

İsrail ordusunun Han Yunus'ta yerinden edilen sivillerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 kişi yaşamını yitirdi. Görgü tanıklarına göre, İsrail savaş uçakları "güvenli" olduğu iddia edilen El-Mevasi bölgesine üç füze saldırısı gerçekleştirdi.