Gündem

Milli Şef’in adamı, milletin iktidarına “Diktatörlük” dedi!

Abone Ol

İstiklal Mahkemeleri’nde milli mücadelenin kazanılmasında hayati rol oynayan binlerce Müslüman’ı idam eden, tek parti diktası kuran, ezan ve Kur’an-ı Kerim okunmasını, daha da ötesi “Allah” lafzını bile yasak eden CHP’nin demokratlık numarası yeni bir evreye geçti.

Skandallar zinciri

Yandaşları FETÖ ve PKK ile birlikte, yüzde 52 oyla millet tarafından seçilen ilk Reis-i Cumhur olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı “Diktatörlük” iftirasını sürdüren CHP, çizgiyi iyice aştı. Geçtiğimiz haftalarda CHP Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Faşist diktatör” demiş, ardından hakkında soruşturma açılmıştı. Bu rezaletin ardından Eşkinat’a desteğe giden CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hakaretin de ötesine geçti.

Ağız ishali olmuş

Eşkinat’ı haklı çıkaran Tezcan, milli iradenin temsilcisine kin kusan sözde belediye başkanının karalama kampanyasını daha da ileri götürerek, vatandaşta infiale neden olan şu alçak sözleri sarf etti: “Ne demiş Süleymanpaşa Belediye Başkanımız, ‘Faşist, diktatör’ demiş. Kime demiş, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’a demiş. İddia bu, şimdi Ekrem Başkan bu lafı dedi demedi ben onu bilmem.

Ama Tekirdağ meydanında ben söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür.

Hem de onların anladığı dilden söylüyorum. Diktatörün şeddelisidir hem de…”

Utanç vesikası

Milletin adamına yönelik hakaretiyle CHP geleneğine uyan Tezcan’a ilişkin Cumhurbaşkanlığı’ndan hamle geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yapılanın utanç vesikası olduğunu belirterek, “CHP’li Bülent Tezcan’ın nefret söylemi, ana muhalefet adına bir utanç vesikasıdır. Bu siyaset değil, milletin iradesine düşmanlıktır. Bu konuda yasal yollara başvurulacaktır” dedi.

Ayrıca Tezcan’ın skandal sözleri vatandaşta infiale sebep oldu.

Birçok vatandaş ahlaksızlığın dibine vuran Tezcan için savcıları göreve çağırdı.

Faşistliğin öncüsü CHP!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da Tezcan’ın ağzının payını verdi:  “Türkiye’de hep faşizan uygulamaların şakşakçısı, öncüsü olanlar, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki yasakları kaldıran, demokratikleşmeyi sağlayan ve büyük reformların altına imza atan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na aynı üslupla saldırmaktadırlar. Bunu şiddetle kınadığımızı bir kez daha ifade etmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin faşist bir devlet olmadığının, Türkiye’de de herhangi bir faşistin ve diktatörün bulunmadığının en büyük ispatı Sayın Tezcan gibi birisinin çıkıp bugün bu terbiyesizliği, edepsizliği yapmaya cüret etmesidir.”

Yargıya hakaret

Tezcan, ayrıca yargı kararını da hiçe saydı. Eşkinat’ın masum olduğunu savcıların talimat ile onu ifadeye çağırdığı yalanını uyduran Tezcan, “Emirle suç olmayan bir sözü suçmuş gibi gösterip, bizim belediye başkanlarımız üzerinden, bizim ilçe başkanlarımız üzerinden vatandaşları korkutma hesabı içindeysen, bizim üzerimizden ülkeye bir korku atmosferi yaratmaya çalışıyorsan sana pabuç bırakmayacağız” ifadeleriyle yargı kararlarına müdahale etmeye kalktı.