Milli mevziler ile yeni gençlik hareketleri

Abone Ol

Türk siyasal hayatının yakın dönemlerine bakıldığında, gençlik olgusunun bütünlüklü ve sistematik bir politikanın merkezine yerleştirilmediği ve çoğunlukla kendisine ödevler yüklenen ve sınırlar çizilen bir toplumsal belirlenim alanı olarak kurgulandığı görülecektir.

Bugüne geldiğimizde ise çeşitli sivil toplum örgütlerinin işlevselliklerinin artmasıyla birlikte gençliğe yeni değer ve anlam yüklendi. Her fırsatta gençliği apolitik olmakla suçlayanlar gençliğin siyasete katılır olmasından rahatsız oldular. Her fırsatta gençliği üretimsizlikle suçlayanlar gençliğin üretiminden rahatsız oldular.

Yeni nesil gençlik STK’larına baktığımızda TÜGVA, Okçular Vakfı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (3T) göze çarpmakta. Bu vakıfların mütevelli heyetlerine baktığımızda ortaya bir sonuç çıkıyor. O sonuçta şudur; hepsinin milli ve manevi değerlere sahip bireylerden oluştuğu görmekteyiz.

Artık dışarıdan sinema eğitimi, müzik eğitimi veyahut tiyatro eğitimi almak yerine TÜGVA’nın tüm bu kültürel alanlarda kurmuş olduğu okullarla milli ve yerli hocaların desteğiyle birlikte bu tür kültürel eğitimler verilmekte. Şili’den ithal bir hoca ile değil de bizzat Türkiye’nin yerli ve milli hocalarıyla bu işi yapmaya çalışmaları da ayrıca takdire şayan. Vakfın projeleri sadece kültür alanı ile sınırlı değil, gençlik adına her projeyi bulabilirsiniz.

Milli mevzilerle kurulmuş bir diğer vakıf ise Okçular Vakfı. Bu zamana kadar gizli kalmış tüm milli ve manevi uygulamaların bu vakıf aracılığıyla ortaya çıkarıldığını görüyoruz. Türkiye gençliği kendi tarihini Hans’ın anlattığı ağızla değil de bizzat yerli ve milli desteklerle kurulmuş bu vakıftan uygulamalı olarak öğreniyor olması bu vakfın en önemli icraatlarının başında geliyor.

Bu gençlik STK’larının başında kuşkusuz Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (3T) geliyor. Milli bir teknoloji parolasıyla yola çıkmış bir grup genç girişimci. Bu vakfın kurucu başkanı bugün ki yerli İnsansız Hava Araçlarının (İHA, SİHA) üreticisi, geliştiricisi Selçuk Bayraktar. Neden İHA ve SİHA diye özel belirtme ihtiyacı duydum biliyor musunuz? Son günlerde malumunuz HDP’nin siyam ikizi olan CHP bu SİHA’lara karşı. ‘’Kardeşim İHA vardı ne güzel niye bunlara silah taktınız ki ? Ne gerek vardı sanki.’’ Edasıyla SİHA’ları eleştiren ve onların kullanılmamasını istemeyen bir tavır içerisindeler. Bu zihniyet alışkın gerci, Nuri Demirağ’ın Devrim Arabası neden tarih olduysa bugün de aynı gerekçelerle Milli SİHA’lara saldırıyorlar. “Ama, ne zaman o zaman ne de o zamandakiler bu zamanda.SİHA’dan PKK, Amerika, İsrail rahatsız bunu anlarım da sen niye rahatsızsın CHP?” derler adama. Bu sefer Milli Teknolojimiz yedirmeyiz. Bayraktar İHA ile SİHA ile gurur duyulması gerekir. Türk mühendisinin, kısıtlı çabalar ve türlü engellere rağmen bu asırda yaptığı en iyi iştir. Sıfır destekle Türk Savunma Sanayii’nin zirvesine çıktılar. 3T gençlik vakfının yaptıkları yapacaklarının teminatı gibi duruyor.

Bu milli, yerli ve manevi gençlik vakıflarımıza sahip çıkmalı ve geliştirilmeleri hususunda gereken desteği vermeliyiz.