Spor

Milli halterci Enes Çelik: "Ülkemize boş dönmek istemiyorum"

Bulgaristan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez mücadele edecek olan milli halterci Enes Çelik, şampiyonadan madalya ile dönmek istediğini söyledi.

Abone Ol

Erkekler 96 kiloda yarışan ve yarın Sofya'da Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez mücadele edecek Enes Çelik, "Gaziantep sporcusuyum, yaklaşık 7 yıldır halter yapıyorum. Ailemde beş kardeşiz, tek ben sporcuyum. Daha önce Avrupa'da yıldızlarda ikinciliğim ve üçüncülüğüm, dünyada ikinciliğim var. Ayrıca gençlerde dünya ve Avrupa'da şampiyonluklarını birer kilo ile kaybettim. İnşallah bu sene yine gençler dünya ve Avrupa'da en iyilerini yapmak için yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"İnşallah madalya nasip olur"

Avrupa Şampiyonası'na da çok iyi hazırlandığını anlatan Enes, "Arkadaşlarımla Çorum'da bu şampiyona için çok çalıştık, yaklaşık 3 yıldır büyükler kategorisinde Avrupa'ya çıkmanın hayalini kuruyordum. Ülkemize boş dönmek istemiyorum, inşallah madalya da nasip olur" diye konuştu.

"İnşallah 2028'e gideceğiz"

Şampiyonadan sonra 2028 olimpiyatlarını hedeflediğini, ona göre hazırlık yapacağını da dile getiren Enes, "İnşallah yolumuza devam edip 2028'e gideceğiz. Allah’ın izniyle 2028'e kadar da Avrupa ve dünya şampiyonalarını da boş geçmeyeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.